Тайфунът Факсай, който връхлетя Токио и околностите му в неделя

...
Тайфунът Факсай, който връхлетя Токио и околностите му в неделя
Коментари Харесай

Тайфун блокира 17 000 души с часове в токийското летище Нарита

Тайфунът Факсай, който връхлетя Токио и покрайнините му в неделя и понеделник, блокира към 17 000 пасажери на летището на Токио Нарита поради преустановяването на връзките с трен и рейс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо 16 900 пасажери, които бяха кацнали през вчерашния ден в Нарита, бяха принудени да стоят там с часове преди да съумеят да стигнат до столицата, която се намира на към 60 км от летището. Влаковете и рейсовете възобновиха естествената си работа едвам тази заран поради породените от тайфуна вреди.

Някои пасажери се оплакаха, че не разполагат с информация за обстановката и че не могат да вземат такси поради голяма опашка. "Дадохме информация на японски и британски на осведомителните табла и направихме известия на четири езика, в това число на китайски и корейски ", съобщи в отговор представител на ръководещата летището компания. Раздадени са били хиляди бутилки минерална вода, одеяла и храна, добави той.

Говорителят даде обещание, че ще бъдат извлечени поучения от станалото, с цел да се повтаря, изключително следващата година, когато Токио е хазаин на Олимпийските игри и се чакат хиляди задгранични посетители. Ситуацията въпреки всичко е изключение, защото въпреки и над Япония да минават многочислени тайфуни, не всички са мощни колкото Факсай и рядко удрят региона на столицата. Освен това Нарита не е единственото летище на Токио. Много по-близкото Ханеда от ден на ден се употребява за интернационалните полети.

Факсай е един от най-мощните тайфуни, регистрирани до момента в региона на Токио.

Sounds like #NaritaAirport has a long way to go on emergency response; over 10k travelers stranded after the typhoon with water finally being passed out HOURS after public transportation ground to a halt #TyphoonFaxai pic.twitter.com/9brZrD4Ipo
— JIV (@jeff_in_van) September 9, 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР