Тайфун причини проливни дъждове в северната част на Филипините, но

...
Тайфун причини проливни дъждове в северната част на Филипините, но
Коментари Харесай

Тайфун удари Филипините

Тайфун аргументи проливни дъждове в северната част на Филипините, само че не доближи сушата, а се придвижи към Южен Тайван и се насочи към южното крайбрежие на Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Повече от 2300 души в по-ниските елементи на архипелага са се трансферирали на по-сигурни места поради наводнения, като множеството откриха заслон в държавни центрове за евакуация, оповестиха представители на службата за изключителни обстановки в северната част на Филипините, съобщи бта. За момента не се оповестява за никакви жертви.

Метеорологичните управляващи предизвестиха за риск от още наводнения и свлачища, изключително в планинските региони, където през последните дни валят мощни дъждове. Максималната скорост напразно стига 155 км/ч, а на поривите му - 190 км/ч, съобщи метеорологичната работа на страната.

Наложена е възбрана за овакантяване на пристанищата за фериботи и товарни кораби сред островите в някои северни региони на Филипините. От на следващия ден в китайския пристанищен град Сямън, покрай Тайванския пролив, придвижването на фериботите също ще бъде спряно.

Очаква се тайфунът " Саола " да отслабне и в сряда да удари южния бряг на Тайван. Според множеството метеорологични карти по-късно тази седмица тайфунът ще стигне до Хонконг и Южен Китай.

Метеороголичната работа на Тайван сподели, че се чака да бъде издадено предизвестие за рискови условия в морето, защото тайфунът наближава.

Миналия месец тайфунът " Доксури " удари северните Филипини, като наложи евакуация на хиляди хора. Стихията докара до свлачища и смъртоносни наводнения в Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР