Тайбе Юсеин стана Спортист на годината на България за първи

...
Тайбе Юсеин стана Спортист на годината на България за първи
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин е Спортист на годината 2018

Тайбе Юсеин стана " Спортист на годината " на България за първи път в кариерата си, откакто завоюва 61-то издание на влиятелната анкета. Юсеин имаше страховит сезон, в който стана международна и европейска шампионка, с което си заслужи първото място в класацията.

 © Архив
27-годишната Юсеин завоюва златен орден в категория до 62 кг на Европейското състезание по битка в Каспийск през май, а тази есен победи и на шампионата на планетата в Будапеща. Със мощното си показване Юсеин, която не загуби нито един мач през годината, заслужи още наградата " Спортен Икар " на фондация " Български спорт " и предстоящо беше оповестена за номер за годината от Българската федерация по битка.

Подгласнички на Юсеин тази година са лекоатлетките Мирела Демирева и Александра Начева.

За Отбор на годината беше определен националният отбор по художествена гимнастика, който стана международен първенец на шампионата на планетата в София през септември. Родните грации печелят наградата за втора поредна година.

Приз " Треньор на годината " завоюва наставникът на Тайбе Юсеин – Петър Касабов.

За Спортен гения на годината беше отличен младият щангист Христо Христов.
 Кой ще бъде Кой ще бъде "Спортист на годината " 2018 - довечера в ефира на БНТ1 и БНТ3
Кой е спортистът на 2018 г? Церемонията стартира тъкмо в 20:30 ч и ще се излъчва онлайн в ефира на БНТ1 и БНТ3. Повече детайлности вижте в директното включително..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР