Тайбе Юсеин спечели бронзов медал по борба от олимпийските игри

...
Тайбе Юсеин спечели бронзов медал по борба от олимпийските игри
Коментари Харесай

За 56 секунди Тайбе Юсеин грабна бронза от игрите в Токио

Тайбе Юсеин завоюва бронзов орден по битка от олимпийските игри в Токио 2020. Българката се показа извънредно мощно и завоюва против рускинята Любов Овчарова в мача за третото място в категория до 62 кг.

Това е трети орден за България от Токио 2020. Антоанета Костадинова взе сребърно отличие във въздушния револвер на 10 метра, а Стойка Кръстева стигна финала в бокса.

По-рано в сряда състезателката по битка Евелина Николова се показа мощно в категория до 57 кг и стигна полуфиналите, само че там загуби с механически туш от Ирина Курачкина от Беларус. В четвъртък българката ще спори за бронзовия орден.

" Много съм щастлива. Все още не мога да осъзная какво съм постигнала. Наставленията ми бяха да санкционирам всяка неточност на съперничката си, тъй като не знаех дали ще се стигне до други. Направих всичко, което съумях досега (в Токио). Да съм жива и здрава и каквото е писано, това ще стане (по пътя към Париж 2024) ", сподели Юсеин пред Българска национална телевизия.

В мача за бронза тя имаше потребност от едвам 56 секунди, с цел да реализира механически туш против Овчарова.

Треньорът на женския тим Петър Касабов съобщи, че се гордее с Юсеин поради тестванията през годините. " Мисля, че всичко си заслужава, когато стигнеш до тази усмивка. Пожелавам ѝ да продължава да се труди. Също и на останалите девойки - на всеки ще му пристигна времето ", съобщи Касабов.

Турнирът стартира чудесно за българката, като тя първо победи с 4:1 против Лаис Нунеш от Бразилия, а по-късно за по-малко от минута завоюва с механически туш против Болортуя Хурелхуу от Монголия. Впоследствие Юсеин отстъпи в полуфинала против японката Юкико Касай.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР