Тайбе Юсеин се пребори за бронза на олимпийския турнир по

...
Тайбе Юсеин се пребори за бронза на олимпийския турнир по
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин се пребори за бронза в Токио, донесе трети медал за България |

Тайбе Юсеин се пребори за бронза на олимпийския шампионат по битка в Токио и донесе трети орден на България от игрите в японската столица. В категория до 62 кг българката се наложи в дребния край нас рускинята Любов Овчарова с техническо предимство и 10:0 точки.

Българската националка улови крайници на Овчарова 32 секунди след началото и 24 по-късно тя към този момент бе завършила. Юсеин получи две точки за повалянето, още осем за четири премествания и по този начин дуелът приключи 10:0 тъкмо след 56 секунди по часовник.

Тайбе Юсеин стигна до битка за бронза след загуба с 2:3 против представителката на домакините Юкако Кауай. На осминафиналите и четвъртфиналите международната и двукратна европейска шампионка се наложи с 4:1 над Лайс Нунеш (Бразилия) и с 10:0 против Болортуя Хурелхуу (Монголия).

Това е трети орден за България на Олимпийските игри. Антоанета Костадинова взе среброто на 10 метра револвер първоначално, а този уикенд Стойка Кръстева има край на шампионата по бокс в категория до 51 кг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР