Тайбе Юсеин покори за първи път световния връх. На първенството

...
Тайбе Юсеин покори за първи път световния връх. На първенството
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин покори световния връх, Дудова остана в подножието

Тайбе Юсеин покори за първи път международния връх. На шампионата на планетата в Будапеща (Унгария) националката победи Якако Кавай (Япония) с 6:2. До момента тя имаше два сребърни медала от международни шампионати.

2018-а година се обрисува като най-успешната за Тайбе досега. По-рано през годината тя завоюва и европейската купа.

Междувременно Биляна Дудова завоюва сребърен орден в категория до 57 кг на международния шампионат по битка в Будапеща. Нашето момиче не загуби от китайката Нингнин Ронг, откакто двете рагистрираха по три точки във финала, само че поради предизвестие от страна на съдиите към нея съперничката й беше оповестена за победител.

Срещата стартира с точка за Дудова поради бездейност на китайката, само че по-късно пристигна предизвестието за нашето момиче и равнене на резултата. До края на частта Ронг съумя да вземе две точки, откакто съумя да направи захват зад тила на Биляна.

През втората част двете хвърлиха доста сили, само че в самия край Дудова съумя да контраатакува и да вземе две точки, с което крайният резултат стана 3:3. При това състояние предизвестието при започване на битката се оказа решаващо и златото отиде към Китай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР