Тайбе Юсеин, Биляна Дудова и Мими Христова имаха шанса да

...
Тайбе Юсеин, Биляна Дудова и Мими Христова имаха шанса да
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин тренира с четирикратна олимпийска шампионка в Япония

Тайбе Юсеин, Биляна Дудова и Мими Христова имаха шанса да упражняват със звездата на японската женска битка Каори Ичу по време на лагера си в Окаяма. Четирикратната олимпийска шампионка в категориите до 63 кг и до 58 кг дойде дружно със съотборничките си от Токийския университет и остана два дни на сбора с българките, оповестиха от БФ Борба.

" Доста потребна подготовка за нас. Тя е извънреден експерт. Порази ме отношението й освен към това, което се случва на тепиха, само че и отвън него. И макар, че е толкоз титулувана, останала си е извънредно земна ", сподели треньорът Петър Касабов.

Ичу е безспорна рекордьорка по брой трофеи в битката, като от международно състезание има 10 златни оценки. След триумфа в Рио 34-годишната азиатка си бе дала отмора, а през декември се върна, с цел да завоюва вътрешното състезание. И се прицели към пето олимпийско злато от Токио 2020.

Особен интерес домакините демонстрират и към международната и двукратна европейска шампионка Тайбе Юсеин. Само преди дни азиатците пуснаха по националната телевизия и кино лентата, който бе сниман за нея.

" Интересното е, че японците не се интересуват единствено от Тайбе Юсеин като шампионка, като звезда на българския тим, само че ги интересува и кой стои зад тези триумфи. Така че вниманието към нея и към мен, като треньор на този тим, е доста огромно ". добави Касабов.

" Обещаха да създадат втора серия с Тайбе след олимпиадата ", добави Валентин Райчев, общоприет секретар на федерацията. Днес той се завърна от Япония, където подписа контракт за съдействие с домакините до 2020 година Той включва още един лагер в Страната на Изгряващото слънце, като има възможност и преди самите игри състезателките ни да имат аклиматизационен лагер. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР