Тъй като западните страни смятат, че посещението в Сърбия е

...
Тъй като западните страни смятат, че посещението в Сърбия е
Коментари Харесай

Лавров за България: Изпълниха заповед, която им е дадена преди много време

Тъй като западните страни считат, че визитата в Сърбия е съвсем опасност от повсеместен мащаб, това значи, че се оправят доста зле, сподели съветският външен министър Сергей Лавров.

„ Ако визитата на съветския външен министър се възприема на Запад като съвсем опасност в световен мащаб, то очевидно нещата на Запад са много зле “, сподели Лавров по време на конференция.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич сподели в неделя, че президентът Александър Вучич е заставен персонално да се занимава с логистиката на визитата на съветския външен министър, планувано за 6-7 юни. Тя означи, че позицията на формален Белград се усложнява в допълнение от обстоятелството, че на 10 юни се чака визитата на немския канцлер Олаф Шолц, а моментът във външната политика е подобен, че „ никой не желае да приказва с никого, камо ли да слуша някого ".

" Тези страни желаеха да отбележат точки и да изпълнят заповедта, която е дадена преди доста време. Никога няма да бъде сигурни, че те почитат своите отговорности. Впоследствие ще възстановим контактите си със Сърбия ", сподели още Лавров в отговор на въпрос какво са желали да реализират България, Северна Македония и Черна гора с дейностите си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР