Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в

...
Тъй като винаги използвам централния вход на всички институции, в
Коментари Харесай

Цветанов се отказа да е нещатен сътрудник на ГЕРБ в парламентарната група

Тъй като постоянно употребявам централния вход на всички институции, в които влизам, и с цел да ограничим всички спекулации и неправилни тълкования с внушения, разговарях с сътрудниците от ПГ на ГЕРБ и по мое искане ще бъда премахнат като нещатен помощник. Това написа заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във фейсбук профила си " по отношение на разнообразни спекулации за завръщането ми в Народното събрание " през задния вход ".

Премиерът Бойко Борисов по-рано през днешния ден се разгласи срещу това някогашният ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да заеме позицията парламентарен помощник. " Ще дам на Цветанов право да промени статута си незабавно. Не може толкоз тежко наказване да получи - да напусне Народното събрание, да напусне шефското място на парламентарната група, шефското място на комисия по сигурност и поради този контракт да се внесе подозрение, че това е надали не пунта мара, казано на преводен език. Това е просто несериозно. Той, тъй като е уверен в своята непорочност и още не може да схване в действителност в каква обстановка се е сложил. Да му се чуди човек ", сподели Борисов пред публицисти в Брюксел.

След подаването на оставката ми като депутат и гласуването й от Народното събрание на 29 март 2019 година, незабавно съм върнал по съответните правила картата си на депутат, отбелязва Цветанова. Той прецизира, че с цел да може да влиза в постройката на Народното събрание, когато се постанова за срещи с представители на други парламентарни групи или с народни представители от ГЕРБ, му е публикуван пропуск на нещатен помощник към парламенарната група на ГЕРБ. Цветанов акцентира, че този пропуск обезпечава само достъп до постройката на Народното събрание и издаването му изрично не е обвързано нито с сключване на контракт, нито с приемането на хонорари. Според него " издаването на подобен пропуск е в сходство с вътрешната нормативна уредба за обезпечаване на допуск до постройката на Народното събрание на политически лица от всички политически партии и по никакъв метод не значи " връщане в българския парламент през задния вход ", както за мен, по този начин и за всеки един, който има публикуван пропуск от другите парламентарни групи.

В момента имам извънредно под напрежение график от срещи със структурите на ГЕРБ в цялата страна и не считам да прахосвам силата си за друго, написа още Цветан Цветанов.

Цветанов подаде оставка като ръководител на парламентарната група на ГЕРБ и като народен представител след обява за новия му апартамент в столичния квартал " Изток ", платен от строителната компания " Артекс " на по-ниски от пазарните цени. Той обаче резервира поста си на заместник–председател на ГЕРБ и е ръководител на предизборния щаб за европейските избори.

Пропуски за Народното събрание завършени като за " нещатен помощник " имат и заместител ръководителите на Националния съвет (НС) на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, Владимир Москов и Деница Златева, както и Бриго Аспарухов, който е член на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

Бившите депутати от Движение за права и свободи Юнал Лютфи и Янко Янков също са " нещатни сътрудници " на Движение за права и свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР