Тъй като в Япония са наясно, че Летните олимпийски игри

...
Тъй като в Япония са наясно, че Летните олимпийски игри
Коментари Харесай

Токио 2020, Летните Олимпийски игри и по какъв начин ще се акцентира специално на сумото

Тъй като в Япония са наясно, че Летните олимпийски игри през 2020 година ще се радват на огромен международен интерес, от японската асоциация по сумо и локалните олимпийски уредници възнамеряват шампионат по сумо на 12-13 август, единствено дни след края на Олимпиадата.

Събитието има за цел да притегли повече внимание към японския спорт. Сумото ще бъде част от локален културен фестивал и ще се организира на арената Ryogoku Kokugikan, духовният дом на сумото в източен Токио.

Организаторите на събитията споделят, че шампионатът ще даде опция на посетителите от чужбина да следят спорта. Сумото е едни от най-традиционните ритуали в Япония, а спортът е мощно стеснен за външни хора.

Корените на сумото са от времето на шинтоизма и са се изпълнявали като обред за добра годишна продукция през VIII век. По-късно е сумото е употребявано като подготовка по бойни изкуства за самураи, преди да се трансформира в развлечение за елементарните хора през интервала на последното феодално японско държавно управление Шогунат Токугава от 1603 до 1868 година

Именно по времето на Шогунат Токугава се вкарват и някои нови правила, в това число изкуството на влизане на кръга, потреблението на връзки от плат, кимоното, както и нормите за самата битка.

Йокозуна - най-висшият шампионски сан на рикишии (в превод борец) - има особено място в обичаите. За разлика от други спортисти, рикиши се смятат за най-важните реализатори на културната традиция и се чака да бъдат образец за подражателство. Това важи в особена мощ за всички с ранга йокозуна.

Само мъжете могат да станат професионални рикиши. Съгласно шинто традицията на сумо, дамите се считат за нечисти и не им е разрешено изобщо да стъпват във висшия дохьо (рингът, на който се организират сумо схватките), пишат от Associated Press. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР