Тъй като тристранката очевидно е одобрила предишните промени, с които

...
Тъй като тристранката очевидно е одобрила предишните промени, с които
Коментари Харесай

Мая Манолова: Абсурдно е, че синдикатите са срещу миньорите

Тъй като тристранката явно е одобрила предходните промени, с които е лишила миньорите от пенсиониране, беше обикновено да дойда да чуя причините им. Още повече, че мнението по този законопроект на КНСБ е негативно. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова, която през днешния ден беше отстранена от съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие към Министерски съвет.Председателстващият съвета Валери Симеонов я прикани да напусне съвещанието, тъй като не е поканена.

"Проектът се постанова да бъде предпазен, тъй като в края на предходната година без никакви диспути, пояснения и финансова аргументация депутатите в Народното събрание лишават правото на подземните миньори с трудов стаж по 10, 15, 20 години да се пенсионират по остарелия ред. Оказа се, че не всички са подготвени да отговорят обществено на неуместни въпроси. За мен е безусловно неуместно профсъюз, който е предназначен да пази правата на миньорите, да се разгласи против пенсионирането на 80-те души, от последния закрит рудник, при условия, които са били годни до края на м.г. “, безапелационна бе Манолова.

„ На нас ни се лишава правото с тази корекция от м.г. да се пенсионираме по-рано, защото съкращението ни е по-рано от годините, които навършваме “, добави Кирил Минев, миньор с 44-годишен трудов стаж. Той акцентира, че има още три работни дни в рудник „ Бобов дол “, на 20 юли 2018 година изтича предизвестието му и него действително го редуцират, уволняват, а не напуща непринудено.

„ Заедно с госпожа Манолова дойдохме тук, с цел да желаеме поддръжка, само че странното е, че синдикатът КНСБ не ни поддържа “, акцентира кметът на Бобов дол Елза Величкова. Тя изрази безпокойствие, че ръководената от нея община ще остане с огромен брой безработни хора.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР