Тъй като сме истински пестеливци, всички съхраняваме маслото, използвано за

...
Тъй като сме истински пестеливци, всички съхраняваме маслото, използвано за
Коментари Харесай

Какво се случва, когато използвате повторно маслото за готвене?

Тъй като сме същински пестеливци, всички съхраняваме маслото, употребявано за пържене на картофи, мекици и понички, с цел да го използваме за готвенето на други артикули. Въпреки че всички считаме, че това е метод да се предотврати разхищението, малко се досещат по какъв начин това се отразява съществено на здравето ни. За да разберем последствията от повторното потребление на пържено масло, ще споделим мнението на диетолозите.

Маслата, употребявани за готвене, било то топено масло, рафинирано масло или синапено масло, имат наситени мастни киселини, което значи, че няма двойна връзка, мононенаситени значи една двойна връзка сред два въглерода, полиненаситени, което значи голям брой двойни връзки сред въглерода конструкция.

Тези двойни връзки, когато се нагряват при висока температура, както се прави при пържене, температурата на маслото се покачва до 170 градуса и повече, след което тези двойни връзки се разпадат и водородът и кислородът от въздуха заемат това място, причинявайки смяна в структурата.

Поради смяната в структурата, оксидите на тези мастни киселини и транс -мазнините също се образуват при такива високи температури.
 С този трик ще размекнете най-твърдото краве масло за секунди (ВИДЕО) С този трик ще размекнете най-твърдото краве масло за секунди (ВИДЕО)
На всеки му се е случвало да изкара твърдо краве масло от хладилника и да желае да го размекне за секунди. Чакането не постоянно е решение,...

Използването на транс -мазнини може да аргументи сърдечни болести, да докара до атеросклероза, инфаркт, инсулт и даже парализа.

Най-доброто масло за готвене

Ако желаете да употребявате наново маслото, оризовото е един безвреден вид. Можете да го употребявате на междинен огън и да го употребявате още веднъж по-късно.

Най -лошите масла за потребление

Маргарин, топено масло, кокосово масло и палмови масла са едни от най -лошите масла за задачите на пържене.
 Ужасните последствия, до които води непрекъснатото доливане на масло Ужасните последствия, до които води непрекъснатото доливане на масло
Съвременните автомобили  разполагат с куп екстри, само че и с един главен минус - нараснала потребност от масло. В случая прибавянето на...

Най -доброто количество масло за всекидневно готвене

Качеството и количеството са от голяма важност за употребяваното масло. 15 мл или 3 чаени лъжички масло на човек е безвредно да се употребява всеки ден. Можете да употребявате микс от разнообразни масла.

Правилният метод за наново потребление на масло

Уверете се, че маслото за пържене не се загрява на доста висока температура за прекомерно дълго време.

Логично е, че при тези високи цени на олиото, всеки се стреми да изкара по-дълго време с една бутилка. Здравето на фамилията, обаче, е доста по-важно и би трябвало да се стремим да готвим здравословно. Вредата, която може да нанесе повторното потребление на маслото, е голяма и не си заслужава пестенето на някой и различен лев да коства здравето и живота на околните ни.  

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР