Тъй като се намира в урбанизирана територия, мантинелата няма функция

...
Тъй като се намира в урбанизирана територия, мантинелата няма функция
Коментари Харесай

Мантинелата не е можела да спре автобуса край Своге, заяви шефът на АПИ

" Тъй като се намира в урбанизирана територия, мантинелата няма функционалност да защищава, нейното предопределение не е да стопира 40-тонен автомобил. Сложена е при възможен случай въпреки всичко да стопира, само че не и подобен товар. " Това сподели ръководителят на Управителният съвет на АПИ инж. Светослав Глосов в коментар за аргументите довели до автобусната злополука край Своге.

" Нашите правила са дословен превод от немските правила за пътни уреди ", добави още той в изявление за bTV.

" Към момента АПИ организацията е спазила всички процедури по закон ", безапелационен бе Глосов. По думите му инженерът на плана също носи своята отговорност.

Според специалисти от Института за пътна сигурност очевидно има проблеми със структурата на пътната настилка , както и с метода на монтиране на защитната мантинела.

" Има разлика сред асфалта преди завоя и в сектора, в който е поднесъл рейсът ", сподели Диана Русинова от института.

" Битумният материал, когато изплува на повърхността, сцеплението към този момент понижава фрапантно. Възможно е и от дъждовете да има в допълнение хлъзгане. Не имам вяра, че и мантинелата е сложена вярно ", разяснява сътрудника ѝ Методи Стилянов.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев означи пред bTV, че " доста добре се оправяме по-късно, само че би трябвало да поработим върху предварителната защита. Какво би трябвало да създадем, с цел да предотвратим това, е по-важното в този момент. " Той разгласи, че следствието продължава.

По думите му лидерът на рейса не е имал съществени нарушавания. Сред тях е имало шофиране без колан и превишаване на скоростта, само че не и приложимост на алкохол.

През Нова телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков съобщи:

" Ще дадем цялата нужна информация на сътрудниците от прокуратурата за настилката в този сектор. За прекъсване на пътя не можем да приказваме, той е безалтернативен. Колегите са подхванали дейности по съкращаване на скоростта. Всички установени недостатъци би трябвало да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя. "

" При зачестили ПТП-та в този сектор, в края на 2017 година сътрудници от разнообразни организации алармират за проблем. Затова се слагат знак за нараснала централизация на катастрофи, както и знак за ограничение на скоростта до 40 км/ч - сложени през месец май. Има 22 проблематични точки по този път, демонстрира направен отчет. До 15 август тези недостатъци е трябвало да бъдат ремонтирани. На 19 август сътрудниците от Пътна инфраструктура са били известени, че предписанията не са изпълнени. Вече страната би трябвало да си търси правата по правосъден ред ", добави още Нанков.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР