Тъй като само една поничка не ни стига, решихме да

...
Тъй като само една поничка не ни стига, решихме да
Коментари Харесай

Сладкиш Поничка

Тъй като единствено една поничка не ни стига, взехме решение да си спретнем цялостен сладкиш

Необходими Продукти

● масло - 100 г разтопено
● прясно мляко - 3 ч.ч.
● брашно - 3 ч.ч.
● суха квас - 1 с.л.
● яйца - 2 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● сол - 1/2 ч.л.
● царевично нишесте - 4 с.л. с усет на ванилия
● ванилия - 1/2 ч.л.
● жълтъци - 1 бр. за намазване

Начин на подготвяне

Разбиваме 1 яйце. Затопляме 1 чаша от млякото и сипваме маята. Смесваме с яйцето. Добавяме брашното и солта и разбъркваме. Замесваме тесто и го разделяме на две топки.

Разточваме всяка топка на кора и намазваме с масло. Навиваме всяка от корите на руло, а по-късно и на охлюв. Увиваме всяко охлювче в транспарантно фолио и ги прибираме в ледник за 1 час.

Приготвяме крем, като първо затопляме останалото мляко и го оставяме встрани. Разбиваме другото яйце със захарта, нишестето и ванилията и ги сипваме при топлото мляко.

Слагаме на котлона на слаб огън и бъркаме непрестанно, като внимаваме да не завира сместа. Трябва да се получи гъст крем. Оставяме го встрани да изстине изцяло.

Изваждаме от хладилника двете охлювчета от тесто. Трябва към този момент да са нараснали много размера си и към този момент не проличат на охлюви, а са топки тесто. Разточваме всяка топка на кора с дебелина към 1 см.

Едната кора слагаме в правоъгълна тавичка, от горната страна върху нея сипваме крема и покриваме с другата кора. Надупчваме с вилица и намазваме с разрушен жълтък.

Печем в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 30 минути до златисто. След като сладкиша е подготвен, го оставяме да се охлади доста добре и го поръсваме с пудра захар.

Най-добре е сладкишът да се разреже и сервира най-малко след 2-3 часа, с цел да има по-добра компактност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР