Тъй като ръстът на продажбите на iPhone се забавя, аксесоарите

...
Тъй като ръстът на продажбите на iPhone се забавя, аксесоарите
Коментари Харесай

Аксесоарите на Apple са заплашени от тарифите на Тръмп

Тъй като растежът на продажбите на iPhone се забавя, аксесоарите стават все по-голям източник на доходи.

[Shutterstock] 38% е растежът на приходите от аксесоари за тримесечието. Още по тематиката
Сенатът в Съединени американски щати тихомълком понижи митата на Тръмп против Китай

Републиканците и демократите утвърдиха законопроекта, чака се позицията на Белия дом
30 юли 2018
Търговският остатък на Китай със Съединени американски щати стигна нов връх макар заканите за нови мита

Тръмп може да се възползва от уязвимостта на Пекин, който най-вероятно ще отстъпи в бъдещите търговски договаряния
23 юли 2018
Съединени американски щати готвят мита върху китайски импорт на стойност 200 милиарда $

Облагането ще стартира най-рано през септември тази година
11 юли 2018
Колко ще изгубят американските компании от митата против Китай

Технологичните производители и петролните компании ще са измежду най-потърпевшите от комерсиалния спор сред Вашингтон и Пекин
18 юни 2018 Най-бързо разрастващата се дивизия на Apple – произвеждащата часовниците Apple Watch, слушалките AirPods и умната колонка HomePod, е изложена на риск. Пpoдyĸтитe нa aмepиĸaнcĸaтa тexнoлoгичнa ĸoмпaния ce пpoизвeждaт в Kитaй, като поради това могат да бъдат наранени от последните оферти за мита върху китайския импорт на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Засега смарт телефоните iPhone и компютрите Mac са освободени от американските мита, само че устройствата, които съставляват по-голямата част от единицата за аксесоари на компанията от Купертино, може да се трансфорат в следващата жертва на комерсиалната война, написа Financial Times.

Последствията

Apple може да бъде заставен да увеличи цените на продуктите си в Съединени американски щати, с цел да компенсира митата за създадените в Китай артикули. Миналата седмица анализаторите от Morgan Stanley показаха " все по-ожесточена комерсиална изразителност сред Съединени американски щати и Китай " като един от най-големите опасности за цената на акциите на американската компания в месеците до излизането на идващия iPhone през септември.

Потенциалните цени са част от последния лист на засегнатите продуктови категории на администрацията на президента Тръмп на стойност 200 милиарда $. От цените ще бъдат наранени и умните колонки на противниците на Apple - Echo на Amazon, Гугъл Home, Sonos, както и Smartwatches на Fitbit.

Тъй като растежът на продажбите на iPhone се забавя, аксесоарите стават все по-голям източник на доходи. Анализаторите чакат дивизията за аксесоари да се е показала мощно през тримесечието. Финансовите резултати на компанията ще бъдат оповестени във вторник вечерта.

Aнализаторската компания Canalys пресмята, че Apple е внесъл 3.5 млн. броя часовника през второто тримесечие, което е с 30% повече по отношение на същия интервал на миналата година. Повече от половината от тях са продадени в Северна Америка. " Ако има смяна в цената, явно това ще окаже въздействие върху търсенето ", сподели Винсент Тиелке от Canalys.

Прогнозите са, че приходите от аксесоари ще набъбнат с 38% до 3.8 милиарда $ за тримесечието, до момента в който приходите от iPhone ще се усилят със 17% на годишна база до 29.1 милиарда $.

" С течение на времето аксесоарите неизбежно ще станат третият по величина източник на приходи за Apple, изпреварвайки Mac и iPad, само че оставайки след iPhone и услугите ", считат анализаторите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР