Тъй като причината за симптомите при повечето жени е намаленото

...
Тъй като причината за симптомите при повечето жени е намаленото
Коментари Харесай

Ашваганда – природен лек за жени в менопауза

Тъй като повода за признаците при множеството дами е пониженото равнище на естроген, би трябвало да се отдели особено внимание на този хормон. Използването на лечебни билки и храни, съдържащи фитоестрогени, е същински еликсир за дами в менопауза.

Въпреки че менопаузата не е болест, а изцяло естествен натурален развой, представителките на нежния пол, през този интервал могат да облекчат признаците, като употребяват естествени лекове.

Тъй като менопаузата най-често настава сред 45 и 55-годишна възраст, това е времето, след плевел живот, когато дамите би трябвало да понижат темпото и да се посветят на себе си.

Климаксът е неминуем и натурален, тъй че е по-интелигентно да се радвате на окончателното преустановяване на менструацията, в сравнение с да се отчайвате. Положителното отношение води до позитивни резултати.

Представяме ви най-полезните естествени лекове при менопауза:

1. Масло от вечерна иглика – с помощта на гама-линоленовата киселина, сполучливо въздейства върху регулирането на избрани хормони и поддържа оптималното здраве на женския организъм по време на менопаузата. Пие се съгласно инструкциите на производителя.

2. Червена детелина – цветът на тази билка е прочут като богат източник на фитоестрогени от групата на изофлавоните. Това са растителни субстанции, които се предлагат като натурален сурогат на актуалната хормонална терапия, защото те работят в тялото като естрогени.

Фитоестрогените понижават появяването на “горещи талази ” с към 40%, което при доста дами в менопаузата прави живота по-лесен.

3. Бял имел – в дългата история на националната медицина,имелът потвърди, че е отлично естествено средство за контролиране на доста значими функционалности в тялото, в това число контролиране на хормоналните нарушавания. Белият имел има доста необятен набор от дейности, тъй че може да бъде от огромна изгода за дамите в климакс.

Освен че въздейства върху регулирането на хормоните, белият имел контролира кръвообращението, кръвното налягане, облекчава главоболието, безсънието, умората, безволието – всички вероятни признаци на менопаузата.

За да си приготвите безвредно лечебна напитка с бял имел, ви трябват експертни знания и опит, тъй че не трябва да посягате към нея с лека ръка. Най-добре е да купите еликсира в аптека или в профилираните магазини и по-късно прецизно следвайте инструкциите за приложимост.

Тъй като тази билка има мощен резултат, целесъобразната доза не би трябвало да се надвишава. Най-добре е да се консултирате с доктор преди да започнете лекуването.

4. Женшен (Ашваганда) – Тази билка е известна и като балсам на младостта, тъй като забавя процеса на стареене. Има благоприятен резултат върху доста функционалности в тялото, макар че съдържа билкови естрогени. По принцип индийският женшен е доста потребен при менопауза, тъй като облекчава здравословните проблеми, присъщи за хората на междинна възраст и възрастните хора.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР