Тъй като няма пълно обществено съгласие, подписах заповед да се

...
Тъй като няма пълно обществено съгласие, подписах заповед да се
Коментари Харесай

Предпоследно: Маските навън няма да са задължителни


Тъй като няма цялостно публично единодушие, подписах заповед да се анулира носенето на маски на публични места до публичен консенсус. Вместо това ще купим 1 000 000 маски и ще ги раздадем на хората, които са социалнослаби и които не могат да си купят такива маски. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев, пред bTV.

Като мотив за точността на ограниченията, той посочи поддръжката от Европейската комисия. Конкретно за носенето на маски на публични места, Ананиев разгласи, че "правителството мощно го поддържа ".

Обмисляме да понижим санкцията от 5000 лв. за неносене на маска. Припомняме, че санкцията е по член 209а на Закона за здравето, само че той не обгръща единствено носенето на маски.

На уточняващи въпроси какви ще са маските, които ще бъдат поръчани, министърът отговори, че ще бъдат поръчани маски вид FFP2 или FFP3. "Маските ще бъдат закупени със документ ", даде обещание Ананиев.

В момента чакаме 2 000 000 маски от Китай - едните са елементарни, другите са с нараснала отбрана, изясни министърът.
Здравният министър изясни категорично, че тезата, че маски няма потребност да се носят от здрави хора важи единствено в случай че знаем кои тъкмо са здрави. А на запитване дали ще стане като в Австрия

Всички ограничения, които се подхващат от щаба и държавното управление и се осъществят, са ориентирани единствено и само в отбрана на здравето на българските жители, сподели Ананиев, който приказва за себе си в трето лице – ограниченията "се осъществят по заповед на здравния министър ", по думите му.
Очаквайте детайлности!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР