Тъй като колата днес се превърна в необходимост, тя изисква

...
Тъй като колата днес се превърна в необходимост, тя изисква
Коментари Харесай

13 грешки, които скъсяват живота на вашия автомобил

Тъй като колата през днешния ден се трансформира в нужда, тя изисква грижи и разноски, с цел да се поддържа в отлична форма. Има дребни неточности в ежедневната ѝ приложимост, които притежателите позволяват. Тези елементи обаче доста утежняват нейното положение.

Вижте какво се оказва в действителност нездравословно за вашия автомобил съгласно Reader`s Digest:

Минавате през дупки

Въпреки убеждението, че колата ви има чудесно окачване, идва миг, в който от разтърсванията, породени от дупките, то се поврежда. Не е допустимо всички дупки да се заобиколят, само че можете да минавате през тях с много по-ниска скорост. Мат Смит, основен редактор в Car Gurus, предизвестява, че бързото прекосяване през дупки може да изкриви джантите.

 Снимка 210705
Източник:

Използвате на ниска цена гориво

Стараейки се да спестите с потреблението на по-евтини горива, можете да аргументите сериозна щета на мотора. Когато зареждате общоприетоо гориво, а моторът изисква премиум клас, има възможност да зародят компликации при ръководството и светване на предупредителните светлини, изяснява Ричард Рейна, шеф продукция в CARiD.

Не я карате задоволително

Когато автомобилът се застои, без да бъде каран, това деформира гумите и утежнява качеството на горивото и работата на мотора. Ако въпреки всичко знаете, че няма да употребявате колата за прочут интервал, намерете закрито пространство, където да я оставите и напомпете гумите, с цел да запазите формата им, поучава Мат Смит.

 Снимка 323740
Източник:

Неподходящи гуми и джанти

Този, на пръв взор подценяван проблем, може да има съществени последствия. Според Дейвид Амбродио, съветник на Superior Honda в Ню Орлиънс, Луизиана, неправилните за сезона гуми покачват риска от произшествие и усилват разхода на гориво. Същото се отнася и до използавенето на по-големи от предложените от производителя джанти, което износва окчаването и лагерите.

Не я миете постоянно

Много постоянно отговорът на въпроса, за какво не почиствате колата извън постоянно, е, че отново ще придобие същия тип. Поддържането на екстериора ще защищити боята и ще понижи риска от появяването на наслойка. Според Мат Смит през зимния интервал, когато пътищата се обработват със сол, е добре да я миете и изпод като употребявате препарат, който да я защищити.

 Снимка 391889
Източник:

Не почиствате под капака

" Стараем се да пазим чисто и поддържаме това, което ни е пред очите. Но не и под капака. " Много постоянно срещана и сериозна неточност съгласно Дейвид Амбродио. По-честото разчистване ще отстрани насъбраните мръсни налепи, които съкратяват живота на мотора.

Задържането на скоростния лост

Не оставяйте ръката ви да си почива на скоростния лост. Това способства за преждевременното изхабяване на съставените елементи на трансмисията.

Използвате евтини елементи и течности

Част от поддръжката изисква да посещавате сервиз през несъмнено време за промяна на маслото, освен да купувате артикули за автомобила, когато за тях е оповестена промоция. Филтрите за гориво, масло и въздух би трябвало да са истински, а не просто да се избере най-евтиният вид, споделя Ричард Рейна.

 Снимка 391907

Не сменяте маслото задоволително постоянно

По думите на Дейвид Амбродио, промяната на маслото по-често от предложеното защищава мотора от разяждане и удължава неговия живот.

Карате колата си преди да е загряла

На студения мотор му е належащо време, с цел да доближи нужната температура за опитамален режим на работа. Избягвайте цялостното ускоряване преди тя да е достигнала предложените градуси, поучава Рейна.

Натискате спирачките прекомерно постоянно

Тежкото ходило на спирачния педал основава интензивно изхабяване на накладките и спирачните дискове, което води до по-честата им подмяна, споделя още Ричард Рейна.

 Снимка 391903
Източник:

Карате с съвсем празен контейнер

Да карате до момента в който лампичката за изчерпване на горивото светне и по-късно да продължите да шофирате вкарва остатъците нечистотия, които са на дъното на резервоара, в мотора.

Непрекъснатото ускорение и внезапно прекъсване

Експертите са единомислещи, че честото и внезапно ускорение на колата и съответното прекъсване оказват огромно натоварване върху окачването и гумите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР