Тъй като инфлацията повишава цените и Федералният резерв се опитва

...
Тъй като инфлацията повишава цените и Федералният резерв се опитва
Коментари Харесай

Колко ще направи компактдиск за 15 000 долара за една година?

Тъй като инфлацията покачва цените и Федералният запас се пробва да се бори с нея с по-високи лихвени проценти, се появява позитивна среда за спестителите. Днешните лихвени проценти по спестовни средства, като депозитни документи (CD), са по-високи, в сравнение с сме виждали от десетилетия.

Но високите цени не траят постоянно.

Лихвените проценти са циклични, което значи, че има цикли на високи и ниски лихвени проценти. Така че може да бъде интелигентен ход да заключите процентите на спестявания, до момента в който лихвените проценти са високи със документ за депозит (CD). По този метод можете да компенсирате проблемите, свързани с инфлацията, до момента в който накарате парите си да работят за вас.

Отворете CD в този момент, с цел да заключите днешните високи лихвени проценти.

Колко ще направи компактдиск за $15 000 за една година?

Възвръщаемостта, която ще генерирате от компактдиск за $15 000 за една година, значително зависи от ставката, която получавате при отваряне на сметката. Имайте поради, че онлайн банките нямат същите режийни разноски като техните физически сътрудници. Това нормално дава опция на онлайн вариантите да оферират по-конкурентни цени.

Ако сте на пазара за компактдиск, не забравяйте да помислите за онлайн банки, до момента в който сравнявате опциите си.

И по този начин, какъв брой би донесъл един CD за $15 000 за една година? Ето какво можете да очаквате според от лихвения %, който сте заключили:

При 6,00%: $900 (за общо $15 900 след една година) При 5,75%: $$862,50 (за общо $15 862,50 след една година) При 5,50%: $825 (за общо $15 825 след една година) При 5,00%: $750 (за общо $15 750 след една година)

Все отново не е нужно да имате $15 000, с цел да си коства отварянето на CD. Например, в случай че имате единствено $5000 разполагаем за складиране, ето по какъв начин ще наподобява вашата възвръщаемост:

При 6,00%: $300 (за общо $5300 след една година) При 5,75%: $287,50 (за общо $5287,50 след една година) При 5,50%: $275 (за общо $5,275 след една година) При 5,00%: $250 (за общо $5,250 след една година)

Отворете CD през днешния ден, с цел да увеличите спестяванията си.

Други аргументи да отворите CD

CD дисковете могат да предложат впечатляваща възвращаемост, само че това не е единствената причина да отворите подобен. Други аргументи включват:

Заключване на високи лихви: Федералният запас увеличи целевата си рента по федералните фондове няколко пъти през последните няколко години. В резултат на това компактдискове оферират по-висока възвръщаемост, в сравнение с сме виждали от години. Когато отворите подобен, вие заключвате тарифата за цялостния период на CD. Без месечни такси за поддръжка: Някои депозитни сметки могат да се оферират с месечни такси за поддръжка, само че тези такси не са нормални за CD сметки. Безопасност: компактдисковете са застраховани от FDIC депозитни сметки, което ги прави безвреден вид. Ако банката, в която отворите компактдиска, банкрутира, ще получите парите си назад (до рестриктивните мерки на FDIC).

Има обаче компромис за опцията да заключите днешните високи лихвени проценти с CD. Когато отворите CD, вие се съгласявате да оставите парите в сметката за избран период. Така че, в случай че решите да отворите 1-годишен компактдиск и имате потребност от достъп до средствата преди падежът на парите ви, може да се наложи да платите наказателна клауза.

Вложете парите си да работят с CD в този момент.

Изводът 

В днешната среда с високи лихвени проценти компактдисковете оферират вълнуващ метод да увеличите спестяванията си. И фактът, че са застраховани от FDIC, ги прави безвредна игра. Ако търсите сигурен метод да спестите, като в същото време печелите безапелационна възвръщаемост, помислете дали да не отворите компактдиск през днешния ден.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР