Тъй като глобалното затопляне води до създаване на нови и

...
Тъй като глобалното затопляне води до създаване на нови и
Коментари Харесай

Исландия строи арктическо пристанище, което ще промени глобалните транспортни маршрути

Тъй като световното стопляне води до основаване на нови и разширение на към този момент съществуващи морски пътища, те се разгръщат от ден на ден на север. В разследване на това ново пристанище ще бъде построено наоколо до Северния полярен кръг.

Германската компания за ръководство на пристанища Bremenports подписа договорка с исландската инженерна компания Efla за създаване на огромно корабно пристанище, написа Bloomberg. Първоначално Bremenports ще има 2/3 от взаимния план, а Еfla ще управлява към една четвърт. Останалата част ще бъде благосъстоятелност на две исландски общини.

Корабите ще стопират от северната чест на новото пристанище, което ще понижи времето им за пътешестване доста.

Ако североизточният проход сред Азия е Съединени американски щати стане отворен за корабите през цялата година, времето за пътешестване сред тези два континента ще се редуцира с две седмици, съгласно Bremenports.

Освен това пристанището евентуално ще се трансформира и в център за експорт на артикули от Гренландия, както и на водород от Исландия.

Очаква се времето по построяването на инфраструктурното оборудване да отнеме от 3 до 5 години. Съвместният план сред Германия и Исландия, наименуван Finnafjord Port Development включва и превличането на вложители. Двете страни към този момент водят договаряния с инвеститори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР