Тъй като електромобилите придобиват все по-голяма популярност, изграждането на инфраструктурата,

...
Тъй като електромобилите придобиват все по-голяма популярност, изграждането на инфраструктурата,
Коментари Харесай

Робот от VW зарежда електромобили

Тъй като електрическите автомобили получават все по-голяма известност, построяването на инфраструктурата, нужна за зареждането им, се трансформира във все по-важно, само че и скъпо начинание. От Волфсбург обаче може да имат решение на казуса. VW Group Components показа нова идея за мобилни роботи, които самостоятелно зареждат електрически автомобили, без значение от местонахождението им, като по този метод трансформират всяко място за паркиране в зарядна станция.

Новата AI откритие на автоконцерна може да придвижва 25-киловатчасова батерия до електрическото транспортно средство, като по-късно я свързва с електрическия автомобил и той стартира да се зарежда. Роботът може да бъде извикан или посредством мобилно приложение, или посредством връзката „ транспортно средство до всичко “ (V2X). Той употребява разнообразни камери, лазерни скенери и ултразвукови датчици, с цел да работи самостоятелно, както и да разпознава и реагира на трудности. Автономният робот е в положение да ръководи няколко акумулатори едновременно, да ги придвижва до транспортните средства, да ги свързва и да ги връща към станцията, където те се презареждат.

Според VW новата технология би могла да помогне зареждането на електрически транспортни средства в региони, където инсталирането на зарядни станции е скъпо - като под земята паркинг или други мъчно подлежащи на възобновяване места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР