Тъй като домашните любимци не могат да споделят с вас

...
Тъй като домашните любимци не могат да споделят с вас
Коментари Харесай

Скритите признаци, че кучето ви е в депресия

Тъй като домашните любимци не могат да споделят с вас какво тъкмо усещат, те въпреки всичко могат да покажат държание, сходно на човешката меланхолия. Ако вашият ветеринарен лекар е изключил други здравословни положения, може да имате случай на кучешка меланхолия пред себе си.

1. Пропускане на времето за игра

Депресираното куче няма да има силата, която е имало преди, а нормалното му време за игра и извършения няма да развълнуват толкоз доста вашия домакински любим. Възможно е обичаното им нещо в света да хвърлят топка за тенис и внезапно те не желаят да го създадат.

2. Загуба на интерес към обичаните действия

Не всяко куче обича да хваща фрисби или да върви на разходки, тъй че неналичието на интензивно придвижване може да не е единственият индикативен знак. Ключът е да забележите дали вашето куче има необяснима смяна в държанието или престава да се любува на други действия, които обича.

3. Оставя храна в купата

Точно както вие може да сте без вкус, когато сте тъжни, кучето ви също може да не желае да яде. Ако то не демонстрира нормалното си предпочитание за любимата  храна или даже отслабва, евентуално е меланхолия.

4. Спи повече от нормално

Всеки домакински любим има друг манталитет, тъй че няма повсеместен брой часове за спане, който да алармира за кучешка меланхолия. Просто обърнете внимание, дали кучето ви стои по-дълго в леглото от нормално.

5. Преживяване на гибел в фамилията

Не единствено вие оплаквате загубата на непосредствен или различен любим - кучето ви също може да скърби и може да го обземе меланхолия. Не можете в действителност да ускорите този печален развой, само че можете да го утешите и да бъдете чувствителни към неговите потребности.

6. Прекарване на прекалено много време на закрито

Кучетата се нуждаят от повече пространство за тичане и може да станат тъжни, в случай че не им се даде опция. Отделете време, с цел да водите кучето си на дълги и приятни разходки в гората или в парка. След като стартира да получава свободата, за която жадува, вашият домакински любим може постепенно да си върне силата. Опитайте тези секрети, с цел да станете обичания човек на кучето.

7. Показване на неочаквана експанзия

Куче, което е в меланхолия може да стартира да къса дивана или да ръмжи, когато го докосвате. Депресията не би трябвало да е първата ви мисъл, в случай че кучето ви по традиция е нападателно, само че едно пухкаво куче, което ненадейно става свирепо, може да ви каже, че нещо не е наред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР