Тъй като бившият президент Доналд Тръмп доминира в първичните избори

...
Тъй като бившият президент Доналд Тръмп доминира в първичните избори
Коментари Харесай

Либералните групи се стремят да използват клаузата за въстание в конституцията, за да блокират Тръмп от изборите през 2024 г.

Тъй като някогашният президент Доналд Тръмп господства в първичните избори на Републиканската партия, някои демократични групи и правни специалисти настояват, че рядко употребена уговорка от конституцията му пречи да като президент след офанзивата на 6 януари 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати.

14-та корекция не разрешава от служба всеки, който в миналото е положил клетва да съблюдава конституцията, само че по-късно е „ взел участие “ в „ въстание или протест “ против него. Все по-голям брой правни учени споделят, че клаузата след Гражданската война се ползва за Тръмп след ролята му в опита да анулира президентските избори през 2020 година и предизвиква поддръжниците му да щурмуват Капитолия на Съединени американски щати.

Две демократични организации с нестопанска цел дават обещание правосъдни оспорвания би трябвало ли изборните чиновници на щатите да включат Тръмп в бюлетината макар тези възражения.

Усилията евентуално ще провокират верига от правосъдни каузи и обжалвания в няколко щата, които в последна сметка ще доведат до Върховния съд на Съединени американски щати, евентуално...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР