Тъй като батериите стават по-евтини и правителствата насърчават използването им,

...
Тъй като батериите стават по-евтини и правителствата насърчават използването им,
Коментари Харесай

Електромобилите ще харчат 9% от световния ток

Тъй като батериите стават по-евтини и държавните управления предизвикват потреблението им, електрическите коли ще използват доста повече от международната електрическа енергия през идващите години.

Около 9% от общото международно търсене на електрическа енергия до 2050 година ще идва от транспортни средства. Това е доста повече от актуалните 0.2%.

В някои страни като Германия търсенето ще е даже още по-голямо, достигайки до 24%, съгласно отчет на Bloomberg New Energy Finance.

Впечатляващият растеж се дължи на батериите, чиито цени се чака да паднат с 2/3 до 2030 година Влияние върху него имат и на новите политики за метода на потребление на комуналните услуги, насърчаващи потребителите да зареждат колите си, когато потреблението е ниско и силата е евтина, настояват специалистите на Bloomberg.

" Цените падат по-бързо, в сравнение с чакахме. По-ниските цени на батериите подтикват повече електрически транспортни средства ", съобщи Салим Морси, анализатор на Bloomberg New Energy Finance. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР