Таванът от 2500 лири за енергийните сметки на домакинствата във

...
Таванът от 2500 лири за енергийните сметки на домакинствата във
Коментари Харесай

Таванът на сметките за ток на домакинствата във Великобритания е удължен до края на юни

Таванът от 2500 лири за енергийните сметки на семействата във Англия се удължава до края на юни, заяви министърът на финансите Джереми Хънт малко преди да показа бюджета на страната за идващия финансов интервал, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Таванът трябваше да се вдигне до 3000 лири от април. Удължаването на досегашния предел ще коства на бюджета към 3 милиарда лири.

" Високите цена на силата са една от най-големите паники на семействата, заради което ги задържаме на сагашното им равнище. А защото се чака сметките да паднат след юли, тази краткотрайна мярка ще понижи тежестта върху хората ", съобщи Хънт.

Той ще показа бюджета следобяд, а в него с изключение на удължаването на тавана е планувано и покачване на помощите за развъждане на деца.

Представянето на бюджета ще съвпадне с всеобща стачка с присъединяване на учители, водачи в лондонското метро, лекари, държавни чиновници и други с искане за нарастване на заплатите.

Стачката в метрото на практика блокира Лондон през днешния ден, защото в предиобедните часове влаковете по гъстата мрежа на английската столица на практика не се движеха.

Учителите стачкуват през днешния ден, а митингите им е планувано да продължат и на следващия ден. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР