Таванът на цените на енергията от Русия ще доведе до

...
Таванът на цените на енергията от Русия ще доведе до
Коментари Харесай

Русия няма да доставя енергийни ресурси на страните, които ограничават цените им

Таванът на цените на силата от Русия ще докара до дефицит на горива и никаква интервенция или освобождение на петролни запаси няма да поправи последствията от тези ограничения, съобщи съветският президент Владимир Путин в сряда, когато приказва на форума " Руска енергийна седмица ", съобщи ТАСС.

" Просто няма свободни запаси в нужните количества ", уточни президентът.

Русия няма да доставя енергийни запаси на страните, които лимитират цените им. " Тези, които вместо бизнес партньорство и пазарни механизми избират лъжливи трикове и безочливо изнудване, а ние живеем в такава парадигма, в такава политическа сфера от десетилетия - няма да действаме в наша щета. "

Няма гаранции, че Западът няма да вкара ценови таван и в други браншове на стопанската система, а освен във връзка с Русия. " Никой към този момент няма да дава такива гаранции, което значи, че с авантюристичните си решения някои западни политици унищожават международната пазарна стопанска система: в действителност те заплашват благосъстоянието на милиарди хора.

Решението на ОПЕК+ да понижи производството на нефт с 2 млн. барела на ден има за цел само да балансира международния пазар. Тя ще е подобаваща както за производителите, по този начин и за потребителите.

През последните години екологичната стратегия се развива нападателно. През 2020-2021 година вложенията на водещите производители в рандеман на петрол и газ са спаднали до най-ниските си равнища от 15 години насам.

  " Тоест доста преди началото на нашата специфична интервенция в Донбас. И тези вложения бяха повече от половината от тези през 2014 година поради дейностите на така наречен западни политици, а бизнесът не влага задоволително - 2,5 трилиона $. "

Добивът на нефт в Русия преодоля спада и е на равнището от предходната година. Ще бъде обезпечен рандеман на петрол в нужните размери - до 2025 година делът на локалното съоръжение в тази сфера ще нарасне до 80%. Русия възнамерява да резервира общия експорт на нефт на почти настоящето равнище в интервала до 2025 година

" Въпреки натиска на глобите и саботажа на инфраструктурата, ние не имаме намерение да отстъпим от позицията си. Ще продължим да осигуряваме постоянна енергийна сигурност и да развиваме връзки с страните, които се интересуват от нея ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР