Таван на цените за гостуващи фенове във Франция се обсъжда

...
Таван на цените за гостуващи фенове във Франция се обсъжда
Коментари Харесай

Френската Лига 1 ще сложи таван на билетите за гостуващи фенове

Таван на цените за гостуващи почитатели във Франция се разисква да влезе в действие от есента. Това е една от новостите, по които работи Професионалната футболна лига (LFP) за новия сезон в Лига 1. Билетите ще бъдат с таван от 10 евро.

Това е било препоръчано на среща на управлението на организацията. За срещите от Лига 2 най-високата цена на билетите за гостуващите ентусиасти ще бъде 5 евро. Окончателно решение дали тези оферти ще влязат в действие ще бъде взето на 6 юни.

Ако бъде въведен таван на билетите, френското състезание ще стане втората елитна лига в Европа след Висшата лига, която подхваща сходен ход. В британския хайлайф цените на билетите за гостуващи почитатели са 30 паунда и няма да бъдат променяни в идващите три години.

В другите дивизии в Англия – Чемпиъншип, Първа и Втора лига (които са професионални), няма таван на цените на билетите. В някои срещи те са даже по-високи от тези във Висшата лига. Темата със скъпите билети беше доста коментирана през 2019 година, изключително в Шампионската лига.

В четвъртфиналите на шампионата " Барселона " сложи цена от 102 паунда за почитателите на " Манчестър юнайтед ". Впоследствие " алените дяволи " сложиха същата цена за каталунците и с разликата субсидираха своите лични последователи.

След тези случаи от УЕФА оповестиха, че се обмисля таван на билетите в Шампионската лига.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР