Таван до 5000 лв. неимуществено обезщетение при смърт на пътя

...
Таван до 5000 лв. неимуществено обезщетение при смърт на пътя
Коментари Харесай

Окончателно: Таван до 5000 лв. обезщетение при смърт на пътя за далечни роднини

Таван до 5000 лева неимуществено обезщетение при гибел на пътя за далечни родственици, гласоподава дефинитивно Народното събрание с промени в Кодекса за застраховането, оповестява Българска телеграфна агенция.
Застрахователи: Обезщетенията за болежка и страдалчество раждат престъпни схеми (ОБЗОР) От сектора упорстват да се заплаща за действителния стопански резултат
Предложението за лимита е на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова, като първичната ѝ концепция беше и за ограничаване до 20 000 лева за близки родственици – брачен партньор, деца, родители. В момента за околните роднини няма да има предел на компенсацията.
Застрахователи желаят над 1000 лева за „ Гражданска отговорност ” Това ще е цената на застраховката, в случай че няма законови промени, които да лимитират компенсациите, настояват от сектора
В случай на гибел на потърпевшото лице, компенсацията все още на гибелта на брачен партньор или лице, с което умрелият е бил в общуване на брачен начала, дете, включително осиновено или отглеждано дете, родител, в това число осиновител или отглеждащ, се дефинира еднократно в размер, според методиката, одобрена с наредбата.

Стоянова разясни, че след приемането на наредбата ще бъде явен и съответният размер, а задачата на предлагането ѝ е „ Гражданска отговорност” да не нарастне фрапантно, тъй като, в случай че бъде отхвърлено, има огромна възможност размерът й да скочи двойно.

От „ Атака” се оповестиха срещу механичното ограничаване на застрахователните награди посредством разпоредба.

Срещу тавана на компенсацията главно бяха от Българска социалистическа партия. Пенчо Милков уточни, че текстът пази само интереса на застрахователите. Слагането на таван, като се изключи че нарушава правата на жителите, само че и свободата на съда да дефинира компенсацията, акцентира той.

Той упрекна ръководещите, че желаят да претворят страданията в методика. Истинският проблем, по думите му, е, че от българските застрахователи изтичат огромни суми за компенсации в чужбина.

В период до 31 декември 2019 година всеки осигурителен брокер би трябвало да показа в КФН настоящ лист на членовете на управителния си орган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР