Татяна Кинджакова, директор на ПГМТ Владимир Комаров – Силистра и

...
Татяна Кинджакова, директор на ПГМТ Владимир Комаров – Силистра и
Коментари Харесай

Току що в ефира: Директор и консул с горещи подробности за пострадалите българчета в Болоня. Премиерът на Италия при тежко раненото момче в болницата

Татяна Кинджакова, шеф на ПГМТ „ Владимир Комаров ” – Силистра и генералният консул в Милано Росен Руфев одеве разкриха последни детайлности за седемте потърпевши деца при гърмежа на цистерна до летището в Болоня.

Ето какво обявиха двамата:



Татяна Кинджакова:

„ Децата са добре, през днешния ден трите от общежитието ще отидат на превръзка, а другите три остават в лечебни заведения - момчето с по-тежки пострадвания е в Чезена, а други две в Болоня. Изгарянията им се дължат на взривната вълна, която е достигнала до децата и е обхванала необятен периметър.

Децата са видяли пушек, по-късно са чули експлоадиране и надлежно някои от тях са засегнати, бягали са и са достигнали до общежитието, където незабавно, откакто ме уведомиха какво се е случило, ние започнахме да звъним на интернационалните номера за Бърза помощ и на номерата, посочени на застраховките.

Относно разтопените джпанки на момчета, не се знае дали са се разтополи на краката му или ги е хвърло разтопени. Ходилата му са засегнати, само че оперативна интервенция никой не предложил и не е нужна.

Децата схванаха, че животът е най-голямото богатство, което може да бъде харизано на някого.

Никой от тях не приказва за връщане в България, децата желаят да си изкарат образованието в ИТ компания до дъно. ”



Росен Руфев:

„ Общежитието се намира на 500 метра от мястото на случая и това изяснява за какво децата са потърпевши Те, обаче се оправят с контузиите и са излезли от тежкия психологичеки потрес, на който са били подложени.

Има родители, които се свързаха с нас и желаят да дойдат да видят децата. Очакваме през днешния ден или на следващия ден момчето в болничното заведение в Чезена да бъде посетено от татко му и брат му. Според лекарите то ще остане под тяхно наблюдаване 40 дни. Възможно е и други родители да дойдат.

Италианският министър председател се заинтересува какво е действителното положение на децата, срещна се с момчето в Чезена и срещата им е била прочувствена. Тази болница се счита за една от най-престижните в Италия. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР