Татуировките са насъщна част от живота не белгийците. Това става

...
Татуировките са насъщна част от живота не белгийците. Това става
Коментари Харесай

Белгийците без тотуси не могат

Татуировките са насъщна част от живота не белгийците. Това излиза наяве, откакто те бяха включени в потребителската кошница на цените, посредством която управляващите следят стандарта на живот в страната.

В кошницата се наблюдават цените на 12 групи от най-търсените артикули и услуги от популацията. Тя служи за пресмятане на показател на цените, който е определящ за индексирането на приходите.

Тази година към листата с изключение на татуировките за първи път се прибавят още цените за промяна на ключалка, почасовата отплата за ремонт на покрив, покупката детска количка и на автомобил на остаряло, както и цената на готварските книги. Консултацията с диетолог, цената на термокомпресорите и наемът на студентско общежитие приключват допълненията към листата за 2019 година, който се обновява всеки януари.

Подборът на наличието на потребителската кошница се дефинира от трендовете в търсенето, като дял от разноските на семействата. Данните се събират главно от магазините. От 2019 година ще стартира по-детайлно наблюдаване на онлайн продажбите поради увеличението на покупките през интернет спрямо тези в класическите магазини. Индексът за цените на обувките към този момент ще се взема от онлайн продажбите, оповестяват локалните медии.

Съдържанието на кошницата се утвърждава годишно от държавното управление съгласно работодателските организации и синдикатите.

Миналата година към кошницата бяха включени разноските за ремонт на компютри и на жилищни блокове, за правене на педикюр, ортопедичните покупко-продажби, детекторите за пушек и орхидеите, и бяха извадени празните CD, азалиите и алстроемериите.

Източник: Dnes.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР