Татко ни напусна, когато брат ми беше на 11, а

...
Татко ни напусна, когато брат ми беше на 11, а
Коментари Харесай

Не мога да приема подаръка на майка ми

Татко ни напусна, когато брат ми беше на 11, а аз бях на 6 години. Мама съумя да стъпи на краката си, откри си работа, купи апартамент. Никога не сме били лишени от нещо.

Майка ми има сложен темперамент, заради което спря да поддържа връзка с брат ми.

Той е с 5 години по-голям от мен. Въпреки разликата във възрастта, в никакъв случай не ме е обидил, а в противен случай, беше мой бранител. Все още сме в положителни връзки с него, само че тя самата го изтри от живота си.

В университета брат ми срещна с бъдещата си брачна половинка. Тогава той срещна майка с Катя. Мама не хареса момичето и брат ми беше изправен пред избор: или любовта, или фамилията. Той не устоя дълго и си потегли. Мама сподели, че към този момент няма наследник и от този ден животът ни се промени.

Брат ми заживя с Катя в апартамент чартърен, а майка ми прибра всичките му фотоси в чекмедже. Опитах се да приказвам с нея, само че беше неефикасно. Минаха 7 години, а те към момента не са се помирили. Брат ми към този момент има две деца, които баба им в никакъв случай не е виждала. Общувам със фамилията му и постоянно им оказвам помощ.

Парите в никакъв случай не им стигат, тъй че от време на време им закупувам храна, играчки за децата и им давам пари. Не мога да оказа помощ с доста, тъй като аз самата погасявам ипотека. И ето, неотдавна майка ми получи завещание от отдалечен родственик.

Реши да продаде наследството, което включва апартамент и вила, и да даде парите на мен, с цел да изплатя ипотеката. Разбирам, че това не е почтено, тъй като брат ми не е непознат човек.

Парите му трябват повече, в сравнение с мен. Работи старателно на две работи, с цел да изхранва фамилията си. Когато споделих на майка ми, че би трябвало да даде от парите и на брат ми, тя доста се ядоса.

Не мога да приема този подарък и умерено да изплатя ипотеката, когато знам, че и брат ми се нуждае от тези пари.

Но и не мога да споделя парите без знанието на майка ми. Ако разбере, че съм дала пари на брат ми, тогава ще спре да поддържа връзка с мен и ще остане сама. Не мога да разреша това да се случи. Не знам какво да върша.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР