ТАСС представя ключовите моменти от програмите на двамата кандидати за

...
ТАСС представя ключовите моменти от програмите на двамата кандидати за
Коментари Харесай

Зеленски срещу Порошенко – какво обещават кандидатите за президент

ТАСС показва основните моменти от стратегиите на двамата претенденти за президент на Украйна.

Днес Владимир Зеленски и Петро Порошенко ще проведат спор на Олимпийския стадион в Киев, който може да се окаже решителен за резултата от балотажа в неделя. Социологическите изследвания демонстрират, че Зеленски ще смаже Порошенко на балотажа.
 Зеленски: Няма да връщам Донбас с оръжие
Зеленски: Няма да връщам Донбас с оръжие

Няма да има прошка

В региона на външната политика Зеленски желае да се контракти с Русия , до момента в който Порошенко е за " леден мир " под лозунга " Далеч от Москва " . По отношение на въпроса за Крим комикът смята полуострова за анексиран и се афишира за безкомпромисното му връщане към територията на Украйна. Порошенко се афишира за " освобождение на Крим " посредством усилване на глобите и иницииране на интернационален правосъден развой против Русия.

И двамата претенденти са за присъединение на Украйна към Европейски Съюз и НАТО. Разликата е, че Зеленски желае това да се реши от народа посредством референдум.

Относно вътрешната политика Зеленски е за преустановяване на огъня в Югоизточна Украйна и начало на договаряния с присъединяване на Съединени американски щати и Англия, изпращане на миротворци на Организация на обединените нации в района. Порошенко е за задача на Организация на обединените нации и усилване на натиска над Русия със наказания.

Езиковата политика също се разграничава. Докато Зеленски поддържа украинският език да бъде единственият държавен език, само че другите езици, в това число и съветски, би трябвало свободно да се употребяват, Порошенко е за тотална украйнизация и приемане на специфичен закон за държавния език.
 Зеленски и Порошенко се съгласиха да вземат участие на заключителен спор в петък
Зеленски и Порошенко се съгласиха да вземат участие на заключителен спор в петък

Зеленски ще получи 72% на балотажа, а Порошенко ще бъде подсилен от 25 на 100

В икономическата сфера Порошенко и Зеленски поддържат продължение на съдействието с Международния валутен фонд. Комикът поддържа осъществяване на поземлена промяна, самостоятелна Централна банка и енергийна самостоятелност. Настоящият президент на Украйна желае преобразяване на страната в земеделска страна, транспортен център в Източна Европа и център на интернационалния туризъм.

Двамата претенденти се афишират за подсилване и модернизиране на въоръжените сили по стандартите на НАТО.
 Зеленски ще завоюва втория тур на президентските избори в Украйна
Зеленски ще завоюва втория тур на президентските избори в Украйна

И то с убийствена преднина

Зеленски е за децентрализирана власт, въвеждане в институциите на директната народна власт чрез референдуми. Порошенко също е за децентрализиране на властта като основа за развиване на районите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР