Тарт с домати, сирене и босилек, тарт за душатаНеобходими Продукти●

...
Тарт с домати, сирене и босилек, тарт за душатаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Тарт с домати, сирене и босилек

Тарт с домати, сирене и босилек, тарт за душата

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 200 г
● масло - 100 г
● яйца - 1 бр.
● сол

За плънката


● домати - 3 - 4 бр.
● зехтин - 2 с.л.
● захар - 1 ч.л.
● сол
● черен пипер
● масло - 30 г
● лук - 1 глава
● яйца - 2 бр.
● сметана - 200 мл
● босилек - 1/2 връзка
● чедър - 150 г

Начин на подготвяне

Започнете с приготвянето на тестото като смесите брашното и маслото в купа. Размачкайте с ръце, с цел да смесите добре. Добавете яйцето и омесете безпрепятствено тесто. При нужда охладете за малко в ледник.

Разточете тестото на тънка кръгла кора и покрийте с нея съда на тарта. Притиснете по стените и ръбчетата и отстранете непотребното количесто, което излиза отвън формата. Поръсете с брашно, направете дупчици по кората с вилица, с цел да не се образуват балони с въздух по време на печенето. Поставете лист хартия за печене върху кората, напълнете със недопечен фасул, който ще послужи за тежест. Изпечете за 15 минути на 180 С.

Нарежете лука и го задушете в бучка масло. Счупете двете яйца в купа и ги разбийте. Добавете към тях готварската сметана и задушения лук. Настържете сиренето и прибавете. Завършете плънката с накълцани ситно свежи листа босилек.

Нарежете доматите на дебели шайби. Запържете ги закратко в тигана дружно с бучка масло, риган, щипка захар и сол. Извадете от тигана и отделете люспите.

Излейте сметановата плънка в изпечения тарт. Отгоре подредете запържените домати. Върнете тарта във фурната на 180 С за още 15-20 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР