Търсят се резервни водоизточници за Перник, обяви пред журналисти в

...
Търсят се резервни водоизточници за Перник, обяви пред журналисти в
Коментари Харесай

Министър призова кмета на Перник бързо да въведе режим на водата

Търсят се аварийни водоизточници за Перник, разгласи пред публицисти в Народното събрание министърът на районното развиване Петя Аврамова откакто през седмицата се разбра, че градът може да се окаже без водоснабдяване в дневните часове на денонощието поради ниското равнище на язовир " Студена ".
Аврамова моли кметът на града да пусне оптимално бързо заповедта за водния режим. От думите й се схваща, че той се притеснява да пусне заповед за режима, тъй като е нов на поста. Посочи, че разновидността, определен за режим, е най-щадящият.

Обясни, че ограниченията по случая трябвало да са сложни и те не засягали единствено министерството като принципал на ВиК сдружението в Перник.

Имахме към този момент среща с регионалния шеф на област Перник, с кмета на Перник, на която обсъждахме дружно с ВиК сдружението разнообразни разновидности за водоснабдяване, разгласи тя. " За страдание язовирът, който доставя Перник " Студена " е планиран и изпълнен като едногодишен язовир. Т.е. главният му приток е от снеготопене. Знаете, че имахме тежка година, малко превалявания, тъй че това сътвори казуса със снабдяването с питейна вода в Перник ", уточни още Аврамова.

Обясни, че има концепция за водоснабдяване от язовир " Долна Диканя ". " Търсим вид за аварийно зареждане. В момента сме взели проби от язовира, с цел да забележим дали въобще става за питейни потребности. След това към този момент ще пристъпим към механически ограничения за свързване на двата язовира ", разяснява тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР