Търсят се финансови посредници, които да осигурят части инвестиции за

...
Търсят се финансови посредници, които да осигурят части инвестиции за
Коментари Харесай

Търсят се посредници за осигуряване на частно финансиране за градски европроекти

Търсят се финансови медиатори, които да обезпечат елементи вложения за съфинансиране на планове за градско развиване по оперативната стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 г, заяви Фонд мениджърът на финансови принадлежности в България (ФМФИБ) в сряда.

Срокът за подаване на заявки от претенденти за присъединяване в публичната поръчка е до 29 Декември 2017 година

Реално се търсят финансови медиатори за трите районни фонда на Фонда за градско развиване Фонда за градско развиване (ФГР) по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Общо 353.3 млн. лева от еврофондовете са планувани за планове за градско развиване в 39 града и районен туризъм в цяла България. Средствавата са разпределени за София - 87.4 млн. лева, за Северна България - 130.4 млн. лева, и за Южна България - 135.5 млн. лева

Парите се предопределени за планове за градско развиване, енергийна успеваемост, туризъм и културно завещание.

Търсените финансови медиатори ще би трябвало да обезпечат съфинансиране с частен запас на стойност не по-малко от 30% от общия размер на финансирането, предоставено от ФГР за всеки капиталов план.

От Фонда за градско развиване ще се финансират планове за облагородяване на градската среда, градския превоз, зоните с капацитет за икономическо развиване, спортна и културна инфраструктура, както и вложения за повишение на енергийната успеваемост в еднофамилни жилищни здания и студентски общежития. Предвидени са пари и за развиване на туризма, обвързвано с обекти на национално и международно културно завещание. Крайните получатели могат да бъдат, както физически и юридически лица, по този начин и обществено частни партньорства, общини и други обществени организации.

Финансирането ще е под формата на заеми с гратисен интервал до 36 месеца според от бранша на инвестицията и финансирания план, с оптимален период за погасяване до 20 години.

ФМФИБ ще дава и гаранции към заемите, отчасти покриващи риска по съфинансирането. За да могат да се възползват от предоставената гаранция, финансовите медиатори ще би трябвало да обезпечат частен запас на стойност не по-малка от 40% от общия размер на финансирането, предоставено от ФГР за всеки капиталов план.

Отделно фонд мениджърът на е подписал съглашение за съдействие с Европейската капиталова банка (ЕИБ), което дава опция за създаване на Инвестиционна платформа за евентуално комбинирано финансиране на средствата от ФМФИБ посредством Европейския обществен капиталов фонд и в допълнение финансиранеq предоставено от Европейска инвестиционна банка в границите на Eвропейския фонд за стратегически вложения. Тази нова капиталова платформа ще отключи спомагателни източници на финансиране, част от капиталовия проект за Европа. Целта е да се ще разшири обхватcj на финансовите артикули в интерес на крайните получатели.

“Чрез финансовия инструмент Фонд за градско развиване, ФМФИБ цели да усъвършенства достъпа до финансов запас в районите, комбиниирайки обществения запас с в допълнение притеглен частен капитал за вложения създаващи стопански напредък ”, съобщи изпълнителният шеф на Фонда на Фондовете Светослава Георгиева, представена в известието.

Повече информация за процедурата можете да намерите на страницата за инфорамция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР