Търсят се 57 младежи, които да започнат трудовия си път

...
Търсят се 57 младежи, които да започнат трудовия си път
Коментари Харесай

Търсят се младежи за работа в министерството за европредседателството


Търсят се 57 младежи, които да стартират трудовия си път като част от екипа на Министерството за Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Срокът за подаване на документите изтича в края на работния ден в понеделник, 9 октомври. Местата са за стажанти на трудов контракт и са по програмата „ Старт на кариерата “ на Агенцията по заетостта. Това оповестиха от пресцентъра на министерството за председателството.

За работа в министерството могат да аплайват младежи до 29 години със приключено висше обучение, които са безработни и все още нямат трудов стаж. Те ще получат неповторимата опция да работят за първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и да придобият опит и умения в работата с представители на страните членки. Младите хора ще бъдат разпределени в разнообразни звена, които се занимават с подготовката и провеждането на председателството – звеното за връзки с делегациите, интернационалния пресцентър, екипите за информация и така нататък

За да станат част от екипа на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, стажантите би трябвало да имат приключено обучение в някоя от следните специалности: стопанска система, политически науки, лингвистика, публични връзки и публицистика, история, право, администрация и ръководство, туризъм.

Кандидатите би трябвало да владеят британски, немски или френски език най-малко на равнище В2 по Европейската езикова рамка. Изискването е обвързвано с характера на бъдещите им отговорности - да могат да са в непрестанен контакт с гостите на председателството и да им дават информация, когато е належащо. Предимство е положителната компютърна просветеност. Кандидатите би трябвало да умеят да работят в екип и на еластичен график.

С преимущество ще бъдат класирани претенденти със стажантски опит в европейски институции, организация на интернационалните събития, както и лица с на практика опит в ръководството, организацията или осъществяването на доброволческа или сходна на нея активност.

Информация за кандидатстването за работни места във ведомството по стратегия "Старт на кариерата " може да бъде открита във всяка дирекция „ Бюро по труда “.

Одобрените по документи претенденти се явяват на изявление с работодателя, при което е добре да показват автобиография и документи, които да удостоверяват равнището на притежаване на непознати езици и умения за боравене с компютър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР