Търсят, но не могат вече трети ден да намерят контрабандист

...
Търсят, но не могат вече трети ден да намерят контрабандист
Коментари Харесай

Търсят, но не могат вече трети ден да намерят контрабандист №1 Николай Николов-Паскал

Търсят, само че не могат към този момент трети ден да намерят контрабандист №1 Николай Николов-Паскал. Обвиненията против него са за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Контрабандистът не е бил открит на адресите му по време на акцията на ДАНС, по тази причина е разгласен за търсене.

Контрабандист №1 Николай Николов-Паскал няма досие в Министерство на вътрешните работи. Той в никакъв случай не е бил упрекван и съден. Оказва се, че през 2015 година е бил осведомител на Агенция „ Митници “.

Паскал е ощетил страната с милиарди с контрабандно импортирани цигари. С тази активност той се занимава към този момент 25 години. Само за месец през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево минавала незаконна стока за към 130 млн. лева От 17 тира месечно загубите за страната от неплатени мита и Данък добавена стойност били над 30 млн. лева, а митничарите милионери на пункта прибирали от всеки камион по 100 хиляди лева

Цялото му име е Николай Димитров Николов

Той е роден е на 8 май 1961 година в Димитровград. Официалният му адрес бил в Хасково. Слабостта му обаче била околност на 28 км от Кавала, където прекарвал по-голяма част от времето си.

Николов подписал декларация за съдействие още по времето на Държавна сигурност. Той най-вероятно е помагал на контраразузнаването. По-малко евентуално е да е служил на икономическа полиция.

Именно това го избавило от съд.

Понесъл единствено един сериозен удар. През 1998 година контраразузнаването, тогава ръководено от ген. Атанас Атанасов, организира интервенция. Тогава три тира с контрабандни цигари, влезнали от Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново село.

В два склада в Хасково е открита още толкоз незаконна стока, колкото в арестуваните камиони. Изобличени са трима митничари и петима високопоставени чиновници на контраразузнаването и полицията в Хасково, работили за Паскал. След този случай името му повече не се загатва. Задържани са десетина души, само че контрабандистът не е измежду тях, тъй като по това време бил в Гърция.

Както SafeNews съобщи, ДАНС организира акция на няколко адреса в София.

След нея бяха задържани шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и заместникът й Людмил Маринов. Според източници на SafeNews акцията е била обвързвана с Николай Николов-Паскала – един от най-големите контрабандисти у нас.

Вчера се появи информация, че Паскал е бил задържан. Днес обаче това бе опровергано.

Източник: NOVA

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР