Търсят нарушителите, изсипали стотици тонове незаконен боклук на закритото сметище

...
Търсят нарушителите, изсипали стотици тонове незаконен боклук на закритото сметище
Коментари Харесай

Търсят кой е изсипал незаконен боклук на закритото сметище край с. Невестино

Търсят нарушителите, изсипали стотици тонове противозаконен отпадък на закритото бунище край с. Невестино.
Екип на " Противодействие на икономическата престъпност “ при Областната дирекция в Кюстендил би трябвало да откри от по кое време съществува сметището край Невестино, където през почивните дни по сигнал бяха открити стотици тонове нерегламентирано изсипан отпадък. Търсят се и нарушителите - измежду тях и сметосъбиращи компании, закарали боклука на сметището, което е закрито от 2018 година, споделиха от обвиняването, съобщи БНР. Срокът на инспекцията е 30 дни. 
Районна прокуратура - Кюстендил, разпореди следствие за нерегламентирано изсипан отпадък на сметището при с.Невестино. По случая е формирано досъдебно произвеждане против незнаен причинител. До нощес е юридически оглед на обекта и на местопроизшествието от дежурна следствено-оперативна група при районно управление (на МВР) на полицията в Кюстендил в наличието на длъжностни лица от Регионална ревизия по околната среда и водите. 
Ето какво изясни зам.-кметът на Невестино Йордан Глогов, представен от БНР:
" Старото бунище е хумусирано и затворено. И табелка има, обаче хората не гледат. Имаше преграда, счупиха я! В петък вечерта е изсипано някъде към 15-20 метра. В събота и неделя са някъде към 30 метра. От петък до неделя са някъде към 50 метра. Това е пътят, по който излизат тракторите нагоре по нивите да орат или да сеят, да жънат. Прокурорът ще каже, това са строителни боклуци. Някъде към 70-80% са строителни боклуци. За строителните боклуци нямаме място къде да ги слагаме ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР