Търсят им дом, където да ги настанят. Още миналата година

...
Търсят им дом, където да ги настанят. Още миналата година
Коментари Харесай

Ромчета зловещо изтезават костенурки от фонтан, после ги ядат!


Търсят им дом, където да ги настанят. Още предходната година шефът на Природонаучния музей Огнян Тодоров алармира за ромските нападения. Тогава нещата са още по-зловещи. Мъчителите на костенурките освен ги изтезават, само че и ги изяждат по-късно.  " Проблемът с езерцето е много сложен. В момента не го стопанисваме ние. Пространството е благосъстоятелност на Общината. Преди това Ритуалният дом поддържаше всичко. На другарски начала им давахме костенурки, които живееха там. В момента има огромен проблем с поддържането на езерцето, тъй като действително стана ничия земя ", тормозят се от музея.

Интересното е, че броят на костенурките във водата варира. Понякога понижава, различен път се усилва. Причината е, че червенобузата костенурка, чийто натурален хабитат е Северна Америка, стартира да навлиза по зоомагазините през 90-те години. Хората всеобщо си ги купуват за домашни любимци, само че развъждането им стартира да им натежава и вземат решение да ги пуснат на независимост, написа " България Днес ". Често се случва да ги освобождават в езерото зад Природонаучния музей.

" Хубаво е хората да знаят, че не е безобидно да освобождават типове, които не са локални. Червенобузите костенурки са извънредно нападателен и пригодим тип. Те се конкурират с нашите локални костенурки и започнаха да ги изместват от естествения им ареал. Получава се по този начин, че червенобузите костенурки към този момент се срещат като непрекъснат тип в нашите водоеми ", допълват от музея в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР