Търся подходящ човек за заместник - министър на енергетиката, но

...
Търся подходящ човек за заместник - министър на енергетиката, но
Коментари Харесай

Борисов: Търся подходящ човек за заместник-министър на енергетиката, но кадрите в този сектор са малко


Търся подобаващ човек за заместител - министър на енергетиката, само че фрагментите в този бранш са много малко. Това е декларирал пред публицисти в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов, представен от организация Фокус.

На въпрос по кое време ще назначи заместник-министър на енергетиката, Борисов посочи, че в този бранш фрагменти мъчно се намират.

„ Действително диря подобаващ човек, само че фрагментите в енергетиката са много малко. Поели сме ангажимент към " Марици-те ", тъй като парите, които се заплащат за излъчвания са големи “, е споделил още Бориков. Той, както написа организацията е показал, че в идващите години би трябвало да се мисли за силата от въглища.

„ И би трябвало с хората да се приказва, да се мисли какъв брой години можем да плащаме пари, с цел да я добиваме тази сила. Това е тематика, която желая умерено да се направи. Не би трябвало да се приказва за нея с политически окраски, тъй като порите ги плащаме всички “, е подчертал министър-председателят. Борисов е декларирал също по този начин, че „ във връзка с въглищните централи България не би трябвало да се съпоставя със своите прилежащи страни, тъй като част от тях не са в Европейски Съюз “.

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне към 500 хиляди лева за откупуване на частните улици на територията на някогашния Азотноторов цех в Стара Загора, оповестява от своя страна държавната осведомителна работа, базирайки се на думите на премиера Борисов след визитата му в региона и срещите с служащи от разнообразни компании.

Премиерът Борисов посочи, че идната седмица на съвещанието на Министерския съвет ще бъдат отпуснати средства на община Стара Загора, с които да бъдат изплатени 85 декара улици.

„ Тук работят 900 души и не могат да вършат действителен бизнес. В Пловдив към този момент няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за фабрики. А тук държите 1500 декара и поради това, че са частни улиците, вложители не могат да дойдат “, сподели още министър председателят Борисов. Той напомни, че в Кърджали към този момент работят пет високотехнологични фабрики, като там е и най-големият иновационен център и посочи, че с изключение на големи фабрики се построяват и обществени центрове за служащите.

„ Неслучайно всички фабрики идват в България, тъй като ние вършим високотехнологични съставни елементи, ние вършим електрониката на колите, най-скъпите системи “, акцентира още министър председателят Борисов в Стара Загора.

След срещата с служащи от разнообразни компании министър-председателят Бойко Борисов прегледа разширението на индустриалната база на дружество за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи, допълват от държавната пресслужба.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР