Търсите напълно натурално масло, което ще донесе максимални ползи за

...
Търсите напълно натурално масло, което ще донесе максимални ползи за
Коментари Харесай

Масло от кайсиеви ядки за здрава кожа и коса

Търсите изцяло натурално масло, което ще донесе оптимални изгоди за вашето здраве и хубост? Не пропускайте да опитате масло от кайсиеви ядки! По-долу представяме най-важните му свойства и методите за потреблението му.

Обикновеното кайсиево дърво ( Prunus armeniaca L.) е част от фамилията на розите и е родом от Централна и Източна Азия. В момента те могат да бъдат открити в доста райони на света. Плодовете се смятат за доста вкусни и здравословни и на първо място богати на витамини А, С и Е, както и на фибри и калий. Могат да се употребяват както сурови, по този начин и сушени или модифицирани. Кайсиевото масло се създава от семена и се употребява основно във фармацевтичната и парфюмерийната индустрия.

Масло от кайсиеви ядки

Кайсиевите ядки съдържат към 40 – 50% масло, известно като масло от кайсиеви ядки. По своите свойства той е доста сходен на бадемовото масло и маслото от  праскова. Основните му дейни съставки са линолова и олеинова киселини, които са добре познати и здравословни ненаситени мазнини.

Кайсиевото масло има доста необятен капацитет за здраве и грижи. Той е изключително скъп за подкрепяне на кожата, заради което постоянно се употребява като съществена съставна част в доста артикули за грижа за кожата. Освен това способства за възстановяване положението на косата, тъй че може да се откри в доста натурална козметика за измиване и грижа за косата. По-долу представяме най-важните приложения на маслото от кайсиеви ядки в грижата за здравето и хубостта.

Маслото от кайсиеви ядки в грижата за кожата на тялото

Както към този момент споменахме, кайсиевото масло се употребява постоянно в доста кремове, лосиони, сапуни и други артикули за ежедневна грижа за кожата на тялото. Той е доста скъпа добавка към доста био козметика, тъй като е доста лек и гальовен като деяние. Благодарение на неговото наличие можем да получим доста преимущества, от които си коства да споменем най-малко четири:

1. Маслото от кайсиеви ядки обезпечава дълбока хидратация на кожата

Кайсиевото масло има отлични хидратиращи свойства, които го вършат превъзходен овлажнител, подобаващ за всички видове кожа. При нанасянето му не остава лоен филм, заради което се вписва съвършено в доста натурална козметика. Освен това има лека консистенция, тъй че може да се употребява за всички видове кожа, без значение дали имате мазна, комбинирана или изключително сензитивна кожа. Често се предлага да добавите няколко капки масло към нанесената защитна козметика или след разбъркване със зехтин да го употребявате като естествен лосион за тяло.

2. Кайсиевото масло обезпечава чудесно поддържане на кожата

Маслото от кайсиеви ядки е богато на GLA – гама линолова киселина, която спомага за поддържането на верния баланс на влага в кожата. Тази скъпа киселина също работи удобно за поддържане на кожата тонизирана и стегната. Благодарение на съществуването на витамини E и A, кайсиевото масло естествено забавя признаците на стареене, като мимически бръчки, загуба на сбитост или матовост на кожата. Маслото също демонстрира ефикасни противовъзпалителни свойства, които го вършат дейно при лекуване на кожни болести и при облекчение на разнообразни неприятни болести като петна. Освен това има антиоксидантни свойства, които оказват помощ в битката с вредите, породени от свободните радикали.

3. Кайсиевото масло улеснява ексфолирането на кожата

Често се предлага потреблението на масло от кайсиеви семена дружно със захар като отличен скраб за лице и тяло. Така приготвената домашна козметика ще разреши съвършено ексфолиране, унищожаване на мъртвите кожни кафези и обезпечаване на гладка и мека кожа. Когато употребявате свойствата му като съставна част за пилинг, уверете се, че кожата ви е авансово почистена. Като скраб оказва помощ за унищожаване на черни точки и отпушва порите. Освен това оставя кожата сияйна и млада, защото подтиква растежа на нови кафези.

4. Маслото от кайсиеви семена обезпечава елементарно асимилиране на съставките

Много масла остават на повърхността на кожата дълго време след нанасяне и не желаят да се всмукват, което прави кожата да наподобява мазна и лъскава. Въпреки това, когато прилагаме масло от кайсиеви семки, то се всмуква елементарно от кожата и дейно оказва помощ да се поддържа кожата овлажнена от вътрешната страна. Струва си да употребявате това неповторимо масло с разнообразни типове кремове и масла за тяло, както и с балсами за устни. Може да се употребява и като масажно масло и да се нанася върху кожата на цялото тяло. Органичното масло е леко, недразнещо, меко и нежно, заради което от време на време се употребява даже при бебета.

Маслото от кайсиеви ядки в грижата за косата

Косата нормално се нуждае от много грижи, с цел да остане блестяща и мощна. Днес на пазара има доста артикули за грижа за косата, рекламирани като подобряващи структурата на косата, както и като стимулиращи нейния здравословен напредък. За страдание огромна част от тази информация е погрешна. Всъщност те съдържат доста нездравословни химикали като парабени, силикони и SLS, които предизвикват повече щета, в сравнение с изгода. Вместо да харчите пари за тези скъпи аптечни артикули, изберете масло от кайсиеви ядки, което може да обезпечи на косата ви доста неповторими преимущества, като стимулиране на растежа, възстановяване на структурата й и я прави мощна, блестяща и мека.

1. Кайсиевото масло и естественото стимулиране на растежа и възстановяване структурата на косата

При постоянна приложимост на кайсиево масло за грижа за косата, то обезпечава уместно поддържане от корените до краищата. Благодарение на това външният тип на структурата на косъма се усъвършенства, той възстановяват мекотата, естествения искра и еластичността си. Когато масажирате косата си с топло масло от кайсиеви семена, космените фоликули се подтикват вярно, което очевидно усъвършенства растежа на косата.

За най-хубави резултати имайте поради следните препоръки:

  • Първо, постоянно загрявайте маслото единствено за малко, до момента в който леко се затопли. Ако е прекомерно парещ, може да изгори скалпа ви, а варенето му ще го лиши от някои от свойствата му.
  • Винаги нежно масажирайте скалпа си с кръгови придвижвания. Уверете се, че доближава до самите корени на косата и прониква в кожата.
    Нормалният масаж на главата би трябвало да продължи минимум 20 минути. Уверете се, че маслото покрива цялата коса, от корените до краищата.
    След като нанесете върху главата, оставете да престои една нощ и измийте на идната заран с мек шампоан без SLS.
  • Можете също по този начин да добавите няколко капки от маслото към ежедневния си шампоан и еликсир. Това е изключително положително за повреди, породени от химически и термични обработки. Може също по този начин да помогне за лекуване на лющен и изсъхнал скалп и за попречване на пърхот.

Други изгоди от потреблението на кайсиево масло

В допълнение към изгодите за кожата и косата, маслото е известно със следните изгоди за здравето:

1. Маслото от кайсиеви ядки облекчава артрит

Както споменахме по-рано, кайсиевото масло има естествени противовъзпалителни свойства. Те могат да бъдат доста ефикасни за облекчение на признаците на артрит. Може да подкрепи лекуването на артрит и да помогне за облекчение на болката.

2. Кайсиевото масло съдържа витамин B17

Маслото от кайсиеви ядки е прочут снабдител на витамин B17. Това значимо хранително вещество може да помогне за попречване на развиването на рак на костите, шийката на матката и кожата. Витамин B17 също е потребен в процеса на намаление и поддържане на съответно кръвно налягане.

3. Кайсиевото масло способства за по-добро здраве на сърцето

Използването на кайсиево масло като опция на други масла за готвене може да има доста изгоди за здравето на сърцето, както и за цялата кръвоносна система. Според изследвания той е ефикасен за понижаване на риска от инфаркт на миокарда при плъхове и има доста индикации, че може да има същия позитивен резултат при хора.

4. Маслото от кайсиеви семки подкрепя битката с настинки и грип

Естествените свойства на кайсиевото масло оказват помощ за подсилване на имунната система. Това от своя страна оказва помощ на организма да се бори с настинки и грип. Това е доста скъпо свойство за здравето, изключително по време на есенното и пролетното слънцестоене.

Примери за потребление на масло от кайсиеви ядки

Както можете да видите, маслото от кайсиеви ядки може да донесе доста изгоди за външния тип на кожата, косата и здравето, без значение дали го употребявате външно или го добавяте към ежедневната си диета. Ако търсите масло, което е леко, внимателно и вкусно, това е маслото за вас. Кайсиевото масло може да се употребява по доста разнообразни способи, заради което може да бъде доста потребно във всеки дом, изключително за хора, които обичат естествените способи за грижа и отбрана на здравето. По-долу са най-честите използва на тази прелестна диетична и козметична съставна част.

1. Натурална хидратираща козметика

Кайсиевото масло е отличен емолиент, което го прави необикновен, повсеместен и натурален овлажнител. Достатъчно лек е, с цел да го употребявате независимо, съвсем по цялото си тяло, или да смесите няколко капки с нормалния си овлажнител или лосион за в допълнение поддържане. Действа доста добре на всички видове кожа, в това число сензитивна.

2. Натурални сапуни

Маслото от кайсиеви ядки постоянно е съставна част на разнообразни типове сапуни и душ гелове. Може да се употребява с други масла като зехтин, кокосово масло или бадемово масло за прибавяне на спомагателни свойства. Използвайки го като съставна част в естествени домашни сапуни, вие давате на кожата си всички преимущества, които може да предложи. Има прелестен орехов мирис, който не е преувеличен и се съчетава добре с други усети.

3. Омасляване на косата

Маслото от кайсиеви ядки е потребно за косата, по тази причина го използвайте постоянно, като масажирате усърдно косата и скалпа. Докато го употребявате, ще имате меки, блестящи кичури без пърхот. Може да се употребява независимо, в случай че предпочитате леко масло за коса или смесено с кокосово масло, бадемово масло или зехтин за надълбоко поддържане и по-силна отбрана.

4. Скраб за тяло

Както споменахме по-рано, кайсиевото масло е чудесна съставна част в естествените ексфолианти за тяло. Всичко, което би трябвало да извършите, е да го смесите със захар и да го употребявате постоянно преди душ. Не оставя прекалено много лоен филм, идеално изглажда и успокоява всички раздразнения.

5. Балсам за устни

Много запалянковци на „ домашната “ козметика употребяват маслото от кайсиеви ядки като съставна част при основаването на балсами за устни. Неговите овлажняващи и подхранващи свойства го вършат съвършен за отбрана и регенериране на деликатните устни, предпазвайки ги от напукване и лющене.

6. Естествен лек за кожни болести

Маслото от кайсиеви ядки има антисептични и противовъзпалителни свойства, което го прави доста дейно като естествено средство за лекуване на кожни болести като екзема, акне, краста и други Може да се употребява и за лекуване на слънчеви изгаряния, защото има успокоителен резултат върху кожата.

7. Ароматерапия и разтривки

Кайсиевото масло има внимателен орехов мирис и постоянно се употребява за масаж. Когато се употребява в ароматерапията, оказва помощ за балансиране на нервната система и поддържа кожата здрава. За усмиряване можете да го употребявате и с други етерични масла като масло от лавандула, лимоново масло или масло от жасмин.

8. За готвене

Можете да употребявате кайсиево масло за подготвяне на доста ястия, само че основно като съставна част в дресинга за салати, защото има доста изгоди за здравето и придава орехов усет, който върви добре със салати.

Масло от кайсиеви ядки – резюме

Маслото от кайсиеви ядки може да се употребява по доста разнообразни способи, които ще са от изгода за кожата, косата и нашето здраве. Има доста лечебни свойства, които работят както извън, по този начин и от вътрешната страна. Особено ефикасен е като съставна част в натурални сапуни, мехлеми, балсами, червила, масажни масла и несъмнено кремове за лице и тяло. Смесването му с балсама за коса е различен превъзходен метод да се насладите на неговата добрина. Помага на косата да стане по-мека, естествено блестяща и я защищава от увреждане. Нищо чудно, че кайсиевото масло е ценена съставна част в доста естествена козметика за грижа за косата.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР