Търсите ли място, на което да останете за ден по

...
Търсите ли място, на което да останете за ден по
Коментари Харесай

5 дестинации, подходящи за 24-часово посещение

Търсите ли място, на което да останете за ден по време на някое дълго пътешестване? Някъдето, където може да видите доста неща за къс интервал?
Вижте 5 дестинации, които не би трябвало да пропускате, в случай че маршрутът ви минава през тях, написа profit.bg.
1. Хонконг
Може би най-жизнерадостният град в Азия, този бързо разрастващ се бизнес център ще ви вкара бързо в китайската просвета. За разлика от континенталната част на Китай, посетителите на Хонконг от Европа и Северна Америка могат да получат елементарно виза. Акцентите включват Историческия музей, където ще се запознаете с хилядолетната история на града, както и на удивителния Буда Тиан Тан на остров Ланту. За най-хубав аспект към града качете се с трамвайна кола до връх Виктория или просто се разходете в центъра на града, който предлага голям брой заведения за хранене и питейни заведения, както и кафенета (чаяt е измежду най-хубавите в света).
2. Амстердам

Компактен и елементарен за разходка, Амстердам е добър избор за тези, които желаят да усетят духа на Северна Европа, само че нямат задоволително време. Много хора идват в града на празненство, само че тук има и обилие от културни мероприятия. За начало градът предлага някои от най-хубавите музеи на континента. Не пропускайте голямата сбирка на Рембранд и Вермеер в Rijksmuseum, както и емблематичните творби на Винсент ван Гог в музея на Ван Гог в съседство. Музеят Moco е единствено на няколко крачки и разполага с експонати от Бански и Лихтенщайн. Не пропускайте разходка по каналите, както и да посетите къщата на Ане Франк.
3. Сиатъл

Въпреки че Сиатъл е най-големият град в северозападната част на Тихия океан, неговите съществени културни забележителности са задоволително близо една до друга, с цел да могат елементарно да се обиколят единствено за 24 часа. Някои от най-популярните атракции включват емблематичната постройка Space Needle с неговия въртящ се ресторант и Музея на поп културата, който предлага музикални прекарвания наред с експонати на локални актьори като Джими Хендрикс и Нирвана. В съседство се намират Chihuly Garden and Glass, в което се излагат доста от най-хубавите полилеи и стъклени произведения на Дейл Чихули, знаменит ваятел от Вашингтон. И не пропускайте посещаване в Pike Place Market, където можете да слушате виковете на риболовците, до момента в който пиете кафе в първия Starbucks в света.
4. Истанбул

Заобиколен от Босфора - протокът, който маркира географското разделяне сред Европа и Азия, Истанбул предлага богато културно преживяване, а множеството от главните забележителности са на малко пешеходно разстояние една от друга. Градът, прочут преди като Константинопол, е цялостен с красива архитектура, огромна част от която датира от Римската и Османската империя. Акцентите включват църквата " Света София ", базилика от шестото столетие, която преди известно време е била превърната в джамия, както и двореца Топкапъ, където в миналото са живели османските султани. Други забележителности са джамията " Султан Ахмед ", известна като Синята джамия заради интериора си със сини плочки и " Капалъ чарши " - един от най-старите покрити пазари в света.
5. Рейкявик

Исландската столица Рейкявик е доста комфортен маршрут за 24-часова спирка, в случай че ви следва или се завръщате от презокеанско странствуване. Разходка из многочислените уютни кръчми и клубове в града може да е задоволително за някои. А за тези, които желаят да се потопят в локалната просвета, има доста неща, които да се видят и вършат в столицата. Популярните атракции включват Blue Lagoon ( Синята лагуна) - замайващ геотермален спа център, ситуиран сред центъра на града и летището. Тук умерено може да останете най-малко два или три часа, само че въпреки всичко се отправете и към града, с цел да разгледате локални забележителности като Националния музей на Исландия и странния Фалологически музей, където ще разгледате забележителна сбирка от…фалоси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР