Търсим вариант за резервно захранване. В момента сме взели проби

...
Търсим вариант за резервно захранване. В момента сме взели проби
Коментари Харесай

Проверяват дали водата в язовир Пчелина е годна за пиене

Търсим вид за аварийно зареждане. В момента сме взели проби от язовира ( " Пчелина " - б.р.), с цел да забележим дали въобще става за питейни потребности. След това към този момент ще пристъпим към механически ограничения за свързване на двата язовира.

Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание районният министър Петя Аврамова във връзка идния воден режим в Перник поради намаляването на водата в язовир " Студена ".

Това, което на мен ми се желае, е да стане по-бързо. Разбирам кмета на Перник Станислав Владимиров, той е нов. Разбирам неговото терзание да пусне заповед за водния режим. Обсъдихме разнообразни разновидности.

Спряхме се на най-щадящия за популацията и за язовира като водни количества, сподели още Авромова. Тя моли заповедта за водния режим да бъде пусната оптимално бързо и да се щади водата, която така и така е в дребни количества.

По-рано стана ясно, че перничани се готвят за митинг на 20 ноември поради упования воден режим.

Припомняме, преди дни новият кмет Станислав Владимиров върна за преразглеждане оферти от ВиК график за воден режим.

На 14 ноември Владимиров съобщи, че червени лампи за воден режим в града светели още от началото на годината.

На 7 ноември беше разгласен воден режим в цяла Пернишка област. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров съобщи, че повода за водния режим е некомпетентното ръководство на ВиК-Перник.

Очаква се от 18 ноември 2019 година да стартира воден режим в района. Той ще засегне Перник и Батановци. Обхванати от водния режим са селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

Водният режим ще засегне към 60 000 души.

Преди дни някогашен шеф на дирекция в екоминистерството запита за какво в тази сериозна обстановка не се вземе вода от язовир " Пчелина ".

Той напомни, че 1/3 от язовир " Студена " е била източена голословно. Наличието на Водноелектрическа централа " Студена " значи, че водното сдружение има интерес да черпи колкото се може повече вода от язовира за произвеждане на електрическа енергия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР