Търсим решение на това, че България не ползва азерски газ,

...
Търсим решение на това, че България не ползва азерски газ,
Коментари Харесай

Асен Василев за уволненията в Булгаргаз: Какви посредници да се връщат по директни договори?

Търсим решение на това, че България не употребява азерски газ, който сега е три пъти по-евтин от газа, който употребяваме от " Газпром ". Това е решението, което търсим. Опитахме с настоящото управление на " Булгаргаз ", то извади вода от девет кладенеца да ни изясни за какво такова решение не е допустимо и вместо да пази българския интерес и да работи да се откри такова решение, седи и изяснява, че няма смисъл изобщо дори да се пробваме и такова решение е безусловно невероятно. Това съобщи в предаването " Панорама " вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в коментар за промяната на борда на шефовете на " Булгаргаз ".

Запитан дали с тези уволнения, властта не връща медиаторите в газовите покупко-продажби, Василев отговори:

" Какви медиатори? Как могат да бъдат върнати медиатори по контракти, в които " Булгаргаз " има непосредствено съглашение с азерската компания и с " Газпром ". Тук няма медиатори по пътя ".

Вицепремиерът отхвърли да има " война " сред кабинета и президента, поради рецензиите на Румен Радев след промяната на управлението на " Булгаргаз ".

" Аз почтено казано одобрявам това, което президентът сподели, като градивна рецензия. Той се тормози по една или друга причина за метода, по който е направено несъмнено уволняване. В случая на директорския ръб на " Булгаргаз ". Според нас този метод е верен, видяли сме задоволително информация, с цел да преценим, че този съответен ръб не си прави работата да пази българския интерес ", съобщи Василев.

По думите на вицепремиера, единственият регулатор, в който са стартирани промени е КЕВР.

" И тези промени са двама души с изминал мандат да бъдат сменени с нови членове ", посочи Асен Василев.

Финансовият министър разяснява и анулирания от съда български лист по закона " Магнитски ".

Когато беше признат законът " Магнитски ", имаше голяма заплаха за българската стопанска система. Правителството даде директива на държавните предприятия да не се " заразят " от работа с тези хора, изясни той.

Със сигурност ще апелираме, до момента в който влезе законовата рамка, добави Асен Василев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР