Търсим реалистичен и работещ вариант за системата на здравеопазването. Това

Търсим реалистичен и работещ вариант за системата на здравеопазването. Това ...

Нинова: И застрахователите не приемат здравната реформа на ГЕРБ.


Търсим реалистичен и работещ вариант за системата на здравеопазването. Това е заявила председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след среща с Асоциацията на българските застрахователи, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Това е била и причината за срещата със застрахователите.

"Застрахователите оценяват сегашната система като неработеща и нуждаеща се от спешни промени. Това, което предлага правителството, за тях е невъзможно за изпълнение и е неприемливо", е казала още Нинова.
Застрахователите са поставили десетки въпроси.

"Представителите на Асоциацията изненадващо ни подкрепиха за по-сериозна роля на държавата в сектора", е посочила Нинова.

Те са казали, че е невъзможно с тази предвидена задължителна здравна застраховка, в размер на 12 лв, да покрият рисковете, което се очаква от тях и че те не подкрепят такова предложение. На срещата са обсъдени предложенията на БСП за здравеопазването във "Визия за България" и двете страни имат съвпадение по някои от тях. Нинова е заявила, че е учудена от факта, че правителството тръгва да прави реформа в здравния сектор, без изобщо да я обсъди с организациите, които тя ще засегне.

Източник: novini.bg