Търсим общ подход за подпомагане на автобусните фирми, засегнати от

...
Търсим общ подход за подпомагане на автобусните фирми, засегнати от
Коментари Харесай

Министърът на транспорта: Търсим подход за засегнатите в автобусния сектор

Търсим общ метод за подкрепяне на автобусните компании, наранени от икономическите последици от пандемията COVID-19”. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на днешната среща с представители на автобусните превозвачи.

„ Необходим е непрекъснат разговор и взаимна чуваемост сред министерството и сектора, с цел да бъдат начертани ясни и целенасочени ограничения, подкрепени от страната, които да подкрепят бизнеса в тази сложна обстановка. В лицето на министерството имате сътрудник за намирането на административни и нормативни решения. Моето предпочитание е да не разделяме фирмите на дребни, междинни и огромни, а да търсим общ метод, засягащ всички предприятия “, посочи министър Росен Желязков.

Министърът уточни, че съществуват благоприятни условия за европейско финансиране за подкрепяне на автобусния бранш. Той напомни, че част от средствата по Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ са трансферирани към Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ на обща стойност 162.5 млн. лева, като се търсят още решения на равнище европейско финансиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР