Търсим най-евтините доставчици на газ, заяви Росен Христов след срещата

...
Търсим най-евтините доставчици на газ, заяви Росен Христов след срещата
Коментари Харесай

Росен Христов: Дали ще купуваме от Газпром зависи от другите доставчици

" Търсим най-евтините снабдители на газ ", съобщи Росен Христов след срещата при президента. Според министъра България няма проблем с количествата, а с цената. Христов оцени оповестения търг за доставки за септември като завършил сполучливо, тъй като постигнатите котировки били преференциални.

В момента се водели договаряния с няколко компании за октомври, ноември и декември, само че се изчаквало, с цел да се подпишат контракти на оптимално преференциална цена. За слотове, където да се разтоварва втечненият газ, се разговаряло с Гърция и Турция редом.

Христов добави, че дали ще купуваме газ от “Газпром”, зависи от това дали с другите доставки ще бъдат покрити всички потребности на страната ни.

И още веднъж разяснява контракта с адвокатска адвокатска фирма, получила голям хонорар, и наета при предходното държавно управление да води договаряния с “Газпром”.

Преди ден самият Христов заяви за адвокатската фирма, а през вчерашния ден думите му бяха повторени от някогашната министърка на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петкова.

В петък Христов не можа да даде детайлности кой е наел адвокатската адвокатска фирма, нито какъв хонорар е получила тя. Но съобщи, че били употребени правни услуги в размер, по-голям от нужния. Това можело да се дължи на презастраховане поради геополитическия нюанс при договарянията, или на липса на подготвеност.

Бившият вицепремиер Асен Василев е обяснявал, че България е заела юристи по контракта с “Газпром”, с цел да се избегнат искания от съветската компания, че страната ни едностранно е спряла да го извършва. Тези юристи можели и да съставляват България, в случай че страната заведе дело за неустойки против “Газпром”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР