Търсих отговори на това има ли нужда България от редовно

...
Търсих отговори на това има ли нужда България от редовно
Коментари Харесай

Габриел: Предлагам експертно правителство, което да работи 1 година

Търсих отговори на това има ли потребност България от постоянно и работещо държавно управление, отговорът е да, успяхме ли с всички ПГ да идентифицираме общи цели. Отговорът е да. Въпросът е в какъв формат. Приех номинацията, тъй като познавам работата на европейските институции. Положих всичко с ясна цел и концепция по време на срещите ми с останалите ПГ. Приоритетът е България. Утре ще предложа диалозите да продължат за сформиране на експертно за една година на основа на цели работещо държавно управление.


Това съобщи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, съобщи кореспондент на БГНЕС. Думата коалиция се изключва, сподели Габриел.

Първата мощ за диалог, която ще поканим е Българска социалистическа партия, с нея имаме най-големи разлики, само че ми се желае да работим за бъдещето на България.


Не ние бързаме, а конституцията ни споделя, че имаме периоди. Затова от на следващия ден ще поканя да продължат диалозите с доста ясна цел – експертно държавно управление с имена на хора, които да доведат до сполучливи резултати целите, които споделих, с тези, които ще поддържат, ще уточним целите и в елементи, акцентира Габриел. Тя изясни, че с Политическа партия Възраждане не е допустимо да се върви напред.Никакви диалози не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо държавно управление - да, имаме ли общи цели -да. Преди да приказваме за специалисти, би трябвало да приказваме за експертно държавно управление, сподели още Мария Габриел.


Когато Христо Иванов, Кирил Петков, Атанас Атанасов и други желаят оставката на Иван Гешев, това не е политически въпрос и не е вмешателство, а когато Габриел внесе, че ще е добре в България да се направи промяна с всичките закони, които ги назоваваме „ Крумови “, поради Крум Зарков, се пита дали има вмешателство, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Аз не познавам тези хора, не съм приказвал с тях и с детектор бих застанал пред вас. Нищо по-различно не сме споделили от другите политически партии, разяснява Борисов. Той добави, че диалозите с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ ще са обществени. До този миг не сме говорили с друга партия, тъй като вложихме всичко да се получи с ПП-ДБ, само че получихме шикалкавения всеки ден. Ама хайде вторник вечер, но през днешния ден е неделя, ние работим, на следващия ден ние в 15 ч. би трябвало да знаем има ли късмет да се направи държавно управление или вкарваме в злополуката България. Има ли някой от вас, който да смята че тези две години служебни държавни управления са сполучливи за България, в случай че има подобен да си вдигне ръката, няма подобен. На 10 юни страната няма да може да заплаща и пенсии, в случай че няма бюджет. Утре госпожа Нинова, господин Карадайъ и господин Трифонов би трябвало да ни отговорят кой вид да предприеме госпожа Габриел. Няма обединения, с две от тези партии Кирил Петков е бил съдружен сътрудник - с Българска социалистическа партия и с Има Такъв Народ. Тук ще търсим отговорността на всички, акцентира Борисов.

Подло сътрудниците от ПП-ДБ ме натиснаха за Пловдивския панаир. Ще предложим дали общинският съвет в Пловдив, дали паметниците на културата, комисията, категорично в случай че би трябвало закон да се одобри, че там само може да се строи и то в случай че бъде отдадено безплатно право на градеж на пловдивска опера или на православна катедрала, по този начин да бъде записано, в случай че желаят и нищо да не бъде записано, само че къщурка за птички да не може да се построи на територията на Пловдивския панаир. И да ми дадат вид по какъв начин тази дупка, този „ абсцес “ в морската ни столица да не стои в този му тип, сподели Борисов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР