Търси се донор доброволец, за да бъде извършена трансплантация на

...
Търси се донор доброволец, за да бъде извършена трансплантация на
Коментари Харесай

Търси се донор доброволец за Наим Сюлейманоглу, вчера се чул с Ердоган по телефона

Търси се донор доброволец, с цел да бъде осъществена трансплантация на черен дроб на именития щангист Наим Сюлейманоглу, заяви неговият доктор, представен през днешния ден от електронното издание на в. " Стар ", представен от Българска телеграфна агенция.

Сюлейманоглу, прочут и като " Джобния Херкулес ", страда от остра чернодробна непълнота.

Д-р Аднан Багръачък, който следи положението на спортиста, заяви още в профила си в обществена медия, че Сюлейманоглу е разговарял по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Както множеството от вас знаят, един от най-важните спортисти в историята на турския и международния спорт Наим Сюлейманоглу се бори с чернодробна непълнота. Благодарение на опциите на медицината общото му положение за момента е положително. Вчера той приказва по телефона с господин президента и му благодари за проявеното внимание. Спешно обаче е необходим донор на органи, а времето понижава ", съобщи лекарят.

Според източници от президентството Ердоган се е срещнал със положението на щангиста и му е поискал бързо излекуване. Сюлейманоглу е благодарил на президента за проявения интерес към неговото здраве.

Наим Сюлейманоглу се нуждае от донор с кръвна група А или 0, който не страда от съществено заболяване. Доброволни донори, които дават отговор на изискванията, могат да се извърнат към центъра за донорство в болничното заведение в Истанбул, в която се лекува Сюлейманоглу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР