Търси ли шефът ви постоянно някакви оправдания, или по-скоро причини“,

...
Търси ли шефът ви постоянно някакви оправдания, или по-скоро причини“,
Коментари Харесай

Оправдаваш ли се или просто не го можеш?

Търси ли шефът ви непрекъснато някакви оправдания, или по-скоро „ аргументи “, за това, че не е по-добър началник? Ето 10 от най-лошите оправдания, които може да чуете от некомпетентните шефове:

1. „ В момента съм под голям стрес. ”

Разбира се, че е по този начин. Добре пристигнали в клуба на водачите! Всеки шеф е заклещен сред чиновниците, клиентите, доставчиците и вложителите си – най-малко. Ако условията им ви претрупват и пречат на работата с екипа ви, накарайте хората си да вземат по-активно присъединяване в плановете и отговорностите. Подчинените ви ще се радват да оказват помощ, изключително когато съзрат скъпа опция да натрупат опит или да усвоят нови умения в процеса на работа.

2. „ Не ми заплащат задоволително, с цел да правя това. ”

Великите водачи са хронично недоплатени и недооценени, а това евентуално в никакъв случай няма да се промени. Но положителните чиновници виждат удовлетворението, което похвалите, развиването и менторството носят на работодателите им, а то е част от възнаграждението. Ако не възприемате нещата по този метод, би трябвало деликатно да се замислите дали в действителност желаете да сте лидер. В противоположен случай, в никакъв случай няма да сте щастливи.

3. „ Служителите ми работят по-добре, когато не им заставам на главата. ”

Ако това е правилно, значи казусът е във вас. Добрите служащи нямат потребност (или не искат) да им казвате какво да вършат, само че имат потребност да чуват, че се оправят добре – това ще им помогне да усвоят нови подходи и тактики. Освен това, всеки – малко или доста – обича да получава внимание. Просто се уверете, че вашето внимание им въздейства позитивно.

4. „ Този развой е фиктивен от някого, на който не се е налагало да го ползва. ”

Често това е по този начин. Например, доста HR експерти в никакъв случай не са управлявали фабрика, само че това не значи, че някои техни подходи не костват. Може да не ви харесва да съставяте проекти за развиване, само че би трябвало да се потрудите старателно и да се уверите, че те в действителност подкрепят развиването на чиновниците ви. Дори политиките и напътствията да не са по усета ви, не ги игнорирайте, а се постарайте да ги усъвършенствате. Всеки шеф носи отговорността да следи дали фирмената политика пази и подкрепя ползите на личния състав по допустимо най-хубавия метод.

5. „ Не мога да се оправя с всички тези политики. ”

Фирмените политики са фактор даже за притежателите на бизнеси, които имат цялостен надзор над работния развой. Лошо! Ако служебната просвета има дефекти, отстранете ги. Ако политиката на компанията ви спъва труда и положителното показване на личния състав, променете я. В последна сметка, работата на шефа е да взема решение проблемите, които пречат на чиновниците да дават най-хубавото от себе си. Затова си вършете работата!

6. „ Ако той/тя обере овациите, ще наподобявам зле. ”

Не се опасявайте, че вашите чиновници могат да ви засенчат. Дори би трябвало да се стараете това да се случва. Великите водачи се обкръжават с изключителни гении. Именно по този начин се става същински лидер. Колкото по-добър е екипът ви, толкоз по-добре ще изглеждате вие.

7. „ Не считам, че е нужно да лаская хората си за това, че си правят работата. ”

Напротив, нужно е. Това е симптом на вежливост и положително образование, а от позиция на тяхното показване, похвалите основават положителни настройки и държание. При всички случаи би трябвало да очаквате от личния състав си да си прави работата, само че го стимулирайте посредством похвали – тъй като това е ваша работа.

8. „ Tака са ме учили. ”

Това, че в миналото са ви правили на вманиачен, значи ли, че би трябвало да постъпвате по същия метод и със своите чиновници? Всеки път, когато си кажете, „ На мен това ми стигаше ”, разберете, че „ това ” може да не е задоволително за вашия личен състав. Определете най-хубавия метод да обучите и развиете подчинените си и действайте. Личните ви отрицателни прекарвания би трябвало да ви оказват помощ да оформите по-позитивен метод, а не да ви служат за образец.

9. „ Трябва да извозвам повече време с подчинените си… по тази причина ще ида да си поговоря с Мария. ”

Не е зле да опознаете чиновниците си като персони, само че дали е обикновено да кръжите към тези, с които имате общи ползи? Всеки ваш служащ заслужава времето и вниманието ви. Проявявайте интерес, задавайте въпроси, откривайте допирни точки – даже когато това значи да се опивате да помогнете на подчинените си да реализират персоналните и професионалните си цели. Когато напъните ви са откровени, чиновниците ви ще ви улеснят. Хората постоянно правят оценка обстоятелството, че някой има интерес към тях.

10. „ Защо да си изгубвам времето? Той/тя по този начин или другояче не ме харесва. ”

Малко обстановки са по-неловки от тази, да работите – или даже да говорите – с персони, за които смятате, че не ви харесват. Протегнете ръка и се изяснете. Кажете, „ Струва ми се, че служебните ни връзки не са задоволително положителни. Сигурно виновността е моя и желая да оправя нещата. ” След това оставете въпросния чиновник да реагира. Може мнението му да не ви хареса, само че то е значимо, с цел да разберете по какъв начин да се справите със обстановката.

........................

Джеф Хейдън , създател на „ TransForm: Dramatically Improve Your Career, Business, Relationships, and Life... One Simple Step at a Time “, за LinkedIn.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР